Normal

Lavgiret start på flybåtforbindelse

Det var ingen passasjerer på første avgang med Flybåten, men forhåndsinteressen gjør at driverne ikke er bekymret.

Arne Osmundsvaag med innleide vertinner under lanseringen lørdag.
Foto: Rune Jensen, NRK.

- Ved første avgang hadde vi ingen passasjerer, sier Arne Osmundsvaag i Flybåten.

- Men mange har ringt og lurt på rutetider, og dette er noe som tar en del tid å kjøre inn. Interessen har vært veldig stor, så dette bekymrer oss ikke så veldig.

Ingen nedtur

Etter flere års kamp ble i dag båtforbindelsen mellom Engelsviken og Tønsberg startet opp. Passasjerbåten vil fra og med i dag ha seks avganger hver eneste dag.

 Osmundsvaag vrir på det på spørsmål om en tom båt ved første avgang var en nedtur.

- Nei, det var det ikke. Men vi gleder oss veldig til å treffe første betalende passasjer.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Klokt å måle stråling

  Det er klokt å måle strålinga på Nøkkeland skole i Moss. Det sier fagsjef i Statens strålevern, Tone Mette Sjømoen. I går ble det kjent at nok et klasserom ved skolen ble stengt fordi foreldrene er redde for at strålingen fra et høyspentanlegg er for høy. Men Sjømoen mener folk ikke bør være bekymret, fordi stråling vi utsettes for til daglig ligger langt under grenseverdiene.

  Nøkkeland skole
  Foto: Bjørn Ruud / NRK
 • Beklager at NHO-sjef slutter

  Regiondirektør i NHO-Østfold, Roald Gulbrandsen, beklager at Kristin Skogen Lund slutter som toppsjef i NHO. I går ble det kjent at Skogen Lund blir ny konsernsjef i Schibsted Group. Skogen Lund har gjort en kjempejobb i NHO, hun har hatt en fantastisk stemme i samfunnsdebatten og representert NHO på en mer utradisjonell måte enn sine forgjengere, sier Gulbrandsen.

  Roald Gulbrandsen
  Foto: Moment Studio