NRK Meny
Normal

Flybåten lagt på is

Isforholdene havna gjør det umulig for Flybåten å gå i rute før i april 2007.

Rygerkongen
Foto: Rødne Fjord Cruise

Flybåten som frakter passasjerer mellom Engelsviken i Fredrikstad og Tønsberg får i disse dager hjelp av en isbryter for å komme seg inn til havna i Vestfold, men fra 23.desember innstilles ruta.

Ansatte permitteres

- I denne perioden permiteres de ansatte og båten vil ikke gå i rute igjen før 2.april, sier daglig leder for Flybåten, Arne Osmundsvaag.

Flybåten går i rute mellom Sarpsborg og Tønsberg. Nå jobbes det for å bytte til en annen havn i nærheten av Tønsberg der faren for islegging ikke er så stor om vinteren.

- Vi prøver å ordne det slik at båten skal kunne legge til i Vallø neste vinter, sier Osmundsvaag.

Få passasjerer

Med et snitt på kun 50 passasjerer per tur har Flybåten fra starten i september i år slitt med få passasjerer.

Arne Osmundsvaag sier en tredobling av passasjerer er ønskelig, og at det dermed er viktig å fokusere på et stabilt helårsmarked i framtida.

- De passasjerene som har vært ombord har vært veldig positive til tilbudet vårt. For å få en jevn strøm av passasjerer er vi avhengige av å gå i rute året rundt, og dette jobber vi med å få til, sier Osmundsvaag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kidnappingssak for retten

    Mandag 8. august i fjor ble en mann kidnappet fra sitt hjem i Moss. I morgen starter rettssaken i Sarpsborg tingrett. To menn tok seg inn i mannens hus, og med revolver og kniv truet de mannen til å kjøre mot Oslo. Bakgrunnen for kidnappingen skal være at den ene mannen mente at fornærmede skyldte ham penger. Det skriver moss-avis.no.

  • Kjenninger tatt for ruskjøring

    I køen som oppstod etter en trafikkulykke i Habornveien i Fredrikstad søndag oppdaget politiet en bilfører og en passasjer som de anser som kjenninger. Begge var ifølge politiet ruspåvirket og fører har ikke førerkort. Derfor blir forholdet anmeldt, melder politiet på Twitter.