NRK Meny
Normal

Flybåten lagt på is

Isforholdene havna gjør det umulig for Flybåten å gå i rute før i april 2007.

Rygerkongen
Foto: Rødne Fjord Cruise

Flybåten som frakter passasjerer mellom Engelsviken i Fredrikstad og Tønsberg får i disse dager hjelp av en isbryter for å komme seg inn til havna i Vestfold, men fra 23.desember innstilles ruta.

Ansatte permitteres

- I denne perioden permiteres de ansatte og båten vil ikke gå i rute igjen før 2.april, sier daglig leder for Flybåten, Arne Osmundsvaag.

Flybåten går i rute mellom Sarpsborg og Tønsberg. Nå jobbes det for å bytte til en annen havn i nærheten av Tønsberg der faren for islegging ikke er så stor om vinteren.

- Vi prøver å ordne det slik at båten skal kunne legge til i Vallø neste vinter, sier Osmundsvaag.

Få passasjerer

Med et snitt på kun 50 passasjerer per tur har Flybåten fra starten i september i år slitt med få passasjerer.

Arne Osmundsvaag sier en tredobling av passasjerer er ønskelig, og at det dermed er viktig å fokusere på et stabilt helårsmarked i framtida.

- De passasjerene som har vært ombord har vært veldig positive til tilbudet vårt. For å få en jevn strøm av passasjerer er vi avhengige av å gå i rute året rundt, og dette jobber vi med å få til, sier Osmundsvaag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Eksporterer velferdsteknologi

    Bedriften Dignio fra Fredrikstad underskrev i dag en kontrakt verdt omkring 400 millioner kroner med et kinesisk sykehus. Dignio har utviklet programvare til velferdsteknologi som gjør det mulig for kronisk syke å selv følge opp egen sykdom.

  • Forsinkelser på østfoldbanen

    Bane Nor melder om forsinkelser mellom Halden og Ed på grunn av signalproblemer.

    Jernbane, tog, Østfoldbanen
    Foto: Håvard Wien / NRK