NRK Meny
Normal

Flybåten lagt på is

Isforholdene havna gjør det umulig for Flybåten å gå i rute før i april 2007.

Rygerkongen
Foto: Rødne Fjord Cruise

Flybåten som frakter passasjerer mellom Engelsviken i Fredrikstad og Tønsberg får i disse dager hjelp av en isbryter for å komme seg inn til havna i Vestfold, men fra 23.desember innstilles ruta.

Ansatte permitteres

- I denne perioden permiteres de ansatte og båten vil ikke gå i rute igjen før 2.april, sier daglig leder for Flybåten, Arne Osmundsvaag.

Flybåten går i rute mellom Sarpsborg og Tønsberg. Nå jobbes det for å bytte til en annen havn i nærheten av Tønsberg der faren for islegging ikke er så stor om vinteren.

- Vi prøver å ordne det slik at båten skal kunne legge til i Vallø neste vinter, sier Osmundsvaag.

Få passasjerer

Med et snitt på kun 50 passasjerer per tur har Flybåten fra starten i september i år slitt med få passasjerer.

Arne Osmundsvaag sier en tredobling av passasjerer er ønskelig, og at det dermed er viktig å fokusere på et stabilt helårsmarked i framtida.

- De passasjerene som har vært ombord har vært veldig positive til tilbudet vårt. For å få en jevn strøm av passasjerer er vi avhengige av å gå i rute året rundt, og dette jobber vi med å få til, sier Osmundsvaag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulykke på Svinesundsbrua

    Trafikkuhell i retning mot Sarpsborg. Fem biler er involvert. Nordgående løp er stengt for trafikk.

  • Tatt for råkjøring på E18

    En politipatrulje som overvåket trafikken på E18 ved Slitu, har beslaglagt førerkortet til en mann i 20-årene. I følge politiet kjørte mannen for fort.