NRK Meny
Normal

Flybåten lagt på is

Isforholdene havna gjør det umulig for Flybåten å gå i rute før i april 2007.

Rygerkongen
Foto: Rødne Fjord Cruise

Flybåten som frakter passasjerer mellom Engelsviken i Fredrikstad og Tønsberg får i disse dager hjelp av en isbryter for å komme seg inn til havna i Vestfold, men fra 23.desember innstilles ruta.

Ansatte permitteres

- I denne perioden permiteres de ansatte og båten vil ikke gå i rute igjen før 2.april, sier daglig leder for Flybåten, Arne Osmundsvaag.

Flybåten går i rute mellom Sarpsborg og Tønsberg. Nå jobbes det for å bytte til en annen havn i nærheten av Tønsberg der faren for islegging ikke er så stor om vinteren.

- Vi prøver å ordne det slik at båten skal kunne legge til i Vallø neste vinter, sier Osmundsvaag.

Få passasjerer

Med et snitt på kun 50 passasjerer per tur har Flybåten fra starten i september i år slitt med få passasjerer.

Arne Osmundsvaag sier en tredobling av passasjerer er ønskelig, og at det dermed er viktig å fokusere på et stabilt helårsmarked i framtida.

- De passasjerene som har vært ombord har vært veldig positive til tilbudet vårt. For å få en jevn strøm av passasjerer er vi avhengige av å gå i rute året rundt, og dette jobber vi med å få til, sier Osmundsvaag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber folk unngå å bruke vannspreder

    Hobøl Vannverk ber på sin Facebook-side folk om å unngå å bruke vannspredere og svetteslanger, skriver Smaalenenes Avis. Vannverket viser til at det for tiden er stort vannforbruk og at de må sikre at de har nok vann om noe uforutsett skulle oppstå.

  • Se 22.55-nyhetene

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud