Kvik Halden rotet bort opprykket

Kvik Halden hadde en gyllen sjanse til å legge press på opprykksrivalene Ull/Kisa, men gjestene ble for sterke på Halden stadion. Moss tok tre sterke poeng på hjemmebane.

Kvik Halden - Ull/Kisa

Raymond Kvisvik fikk noen minutter på banen for Kvik Halden, men klarte ikke å forhindre tap.

Både trener Ørjan Christiansen og veteran Raymond Kvisvik uttalte før toppkampen at Kvik Halden var nødt til å slå Ullensaker/Kisa for å holde liv i drømmen om opprykk.

Men etter 90 spilte minutter på Halden stadion lørdag ettermiddag, måtte haldenserne konstatere at det bare er en teoretisk mulighet for at de ikke spiller fotball i 2. divisjon også neste år.

– Vi var rett og slett ikke gode nok, sa Christiansen til ha-halden.no etter kampen.

Skudd i tverrliggeren

Kvik startet kampen bra, men kom bare til én stor målsjanse i hele kampen. Den stod Lukasz Lubieniecki for, da han sendte et frispark i tverrliggeren og ned på streken allerede etter tre spilte minutter.

Men er hardt arbeidende og direkte Ull/Kisa holdt nullen til pause.

Med 25 minutter igjen på klokka til dommer Kristoffer Leirdal kom det første målet til gjestene. Etter klabb og babb i feltet vinket linjemannen for scoring.

– Ballen var over streken, bekreftet selv Kviks spillere overfor Halden Arbeiderblad etterpå.

Ull/Kisa fortsatte å presse de oppgitte Kvik-spillerne og kom til flere gode muligheter før slutt og scoret også på én. Dermed endte det 0–2 på Halden stadion.

Moss med kalassifrekalassiffre

I Moss var jubelen derimot aller høyst til stede. Gultrøyene sikret mer eller mindre plassen i divisjonen etter at de slo bunnkollega Steinkjer hele 7–0.

Allerede etter en halvtimes spill lyste det 3–0 fra resultattavla, og ytterligere fire mål i andreomgang sikret en etterlengtet trepoenger for «Kråkene».

Moss ligger nå over nedrykksstreken med fem poeng ned til Tiller. Med to kamper igjen å spille skal det derfor mye til om ikke mossingene sikrer plassen i 2. divisjon.