NRK Meny
Normal

– Kosovo må få delta i internasjonal fotball

Nordmenn og kosovoalbanere med bønn til FIFA under fotballturnering i Sarpsborg.

Nordmenn og kosovoalbanere med bønn til FIFA under fotballturnering i Sarpsborg.

Kosovo er anerkjent som suveren stat av Norge og de fleste vestlige land, men FIFA og UEFA har ennå ikke gitt grønt lys til at landet kan spille fotball internasjonalt.

– De fleste albanere vil spille for landet sitt, men de har ikke mulighet fordi FIFA fortsatt ikke har akseptert Kosovo, sier Liridon Ahmetaj.

Fotball med appell

I helgen arrangerte laget Fredrikshald Prishtina en fotballturnering i Sarpsborg, der mange kosovoalbanere og nordmenn deltok for å vise sitt syn på saken.

– De har mange gode internasjonale spillere, som Januzai og Shaqiri. De burde få lov til å spille VM-kvalifisering akkurat som alle andre land, sier Simen Fredheim Andersen.

(Artikkelen fortsetter under)

Fotballturnering Sarpsborg

Mange var samlet på fotballturnering i Sarpsborg i helgen.

Foto: Shemsi Bunjaku

Fotballstjerner deltar i kampanje

I disse dager foregår det en kampanje over hele Europa.

Javier Hernández

Xavi Hernández signerer en Kosovo-drakt.

Foto: Blerim Uka

Alex Ferguson, Xavi Hernández og andre kjente fotballprofiler skriver navnet sitt på Kosovos fotballdrakter, og det samme ble gjort i Sarpsborg.

– Drakten hadde vi som formål å få noen underskrifter på, og den har vi tenkt til å sende til FIFA-forbundet, forteller Arsim Berisha i Fredrikshald Prishtina.

De har også en bønn til Norges Fotballforbund.

– Vi oppfordrer NFF til å presse UEFA på dette. Der er veldig mange talenter som mer enn gjerne har lyst til å delta på det internasjonale nivået, understreker Berisha.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brenner fortsatt

    Det brenner fremdeles i Sefa-bygget i Sarpsborg. Brannen i næringsbygget gir dessuten mye røyk og politiet slipper derfor ikke de evakuerte inn til leilighetene sine. Politistasjonssjef i Sarpsborg Ketil Lunde forteller til NRK at det gjenstår mye arbeid på stedet.

  • River brannskadd næringsbygg

    En gravemaskin er i ferd med å rive deler av Sefa-bygget som ble totalskadd i en brann natt til mandag. Politiet sa i natt at det kunne bli aktuelt å rive bygget for å få slukket mest mulig.

    Riving av Sefa-bygget i Sarpsborg
    Foto: Sara Vilde Solås/NRK