NRK Meny
Normal

Krever 220.000 av Fredrikstad FK

Follo anklager Fredrikstad Fotballklubb for å ikke betale utdanningskompensasjon for Alexander Ruud Tveter.

Alexander Ruud Tveter

Alexander Ruud Tveter i Follo-drakt.

Foto: Holm, Morten / Scanpix

Follo som er på konkursens rand, fortviler over at de ikke har fått betaling fra FFK for at de har utviklet fotball-talentet til Tveter.

– FFK nekter å betale

Alexander Ruud Tveter i FFK-drakt

Alexander Ruud Tveter i FFK.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

I januar 2011 meldte Ruud Tveter overgang til FFK.

– Nå nekter FFK å betale for Ruud Tveter til tross for at det er i Follo FK han har utviklet spillertalentet sitt.

– Det er dypt beklagelig at FFK nekter en liten fotballklubb på konkursens rand utdanningskompensasjon, sier styreleder i Follo FK, Jan Thomas Birkeland.

FFK mener dette ikke er korrekt.

– Vi forholder oss til regelverket ved overganger, og i denne saken er det slik at Ruud Tveter ikke var tilbudt noen ny kontrakt av Follo. De har dermed ikke noen rett på utdanningskompensasjon, sier klubbformann i Fredrikstad Fotballklubb til fredrikstadfk.no.

Krevende økonomi

Fredrikstad Fotballklubb uttrykker forståelse for at Follo opplever sin økonomiske situasjon som en stor utfordring, men understreker at også FFK jobber med å få kontroll over egen økonomi.

– Da vi hentet inn spillere for denne sesongen, var vi på jakt etter spillere som ikke ville belaste klubben med overgangssummer. Hadde det vært tilfelle at vi skulle betale dette for Alexander, er det ikke sikkert at vi hadde hatt mulighet til å hente ham til klubben, sier Johannessen på klubbens hjemmesider.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.