NRK Meny
Normal

Kjøper kraftverk for 4,3 milliarder kroner

Østfold Energi kjøper to kraftverk sammen med Nord-Trøndelags Elektrisitetsverk.

Siso kraftverk, Nordland

Her er ett av kraftverkene Østfold Energi nå kjøper.

Det kom frem på en pressekonferanse i Sarpsborg mandag.

«Indrefileten» i vannkraftporteføljen

De to kraftverkene som energiselskapene har kjøpt ligger i Siso og i Lakshola i Sørfold kommune i Nordland. Og de har en samlet produksjon på i overkant av 1 TWh.

– Med dette sikrer vi oss nå «indrefileten» i Elkems vannkraftportefølje, til en pris som er riktig i dagens marked, sier administrerende direktør Rolf M. Gjermundsen i Østfold Energi.

Video nsps_upload_2009_10_5_20_19_42_3301.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

– Riktig pris

Kraftverkene kjøpes av Orkla-eide Elkem, og direktøren mener en pris på 4,3 milliarder kroner er riktig i dagens marked.

Administrerende direktør Rolf Gjermundsen i Østfold Energi

Administrerende direktør Rolf Gjermundsen i Østfold Energi.

Foto: Østfold Energi

– Kjøpet gir de to selskapene evigvarende konsesjon til en fornybar ressurs. Det er et ledd i en langsiktig strategi der målet er å vokse innenfor kjernevirksomheten fornybar energi. Veksten kan skje både gjennom oppkjøp og nybygging, sier Gjermundsen.

50 prosent eierandel

Handelen gjøres gjennom det felleseide selskapet Norsk Vannkraftproduksjon. Østfold Energi og Nord-Trøndelags Elektrisitetsverk (NTE) eier 50 prosent hver av det nyetablerte selskapet.

Østfold Energi er i likhet med NTE et offentlig eid selskap. Begge selskapene sier de har ambisjoner om å vokse innenfor vannkraft og annen fornybar energiproduksjon.

Østfold Energi får med dette oppkjøpet hånd om ca. 2,5 prosent av Norges samlede vannkraftproduksjon.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To menn skadd etter knivstikking

    To menn er alvorlig skadet etter å ha blitt knivstukket i en bolig i Fredrikstad i natt. En av de har blitt operert for flere stikkskader i magen, men skal ikke være kritisk skadd. En mann i 20-årene har blitt pågrepet som følge av hendelsen.

  • Ingen eksplosjon

    Hullet i asfalten på Kråkerøy ungdomsskole ble ikke skapt av en eksplosjon. Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Gisle Sveen sier til NRK at de ikke har mottatt noen meldinger om eksplosjonsstøy fra de boligene i nærheten. – Folk ville hørt det, og da hadde vi fått meldinger om det. Hva som har forårsaket hullet vet vi ikke.