NRK Meny
Normal

Innfører totalforbud mot bålbrenning

Brannsjefen i Mosse-regionen skjerper inn det generelle forbudet mot åpen ild i nærheten av skogmark. Nå er det ikke lov med engangsgrill uansett.

Engangsgrill
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Totalforbudet ble innført i går, og gjelder i kommunene Moss, Rygge, Råde, Våler og Vestby. Forbudet gjelder fram til det kommer store nok mengder nedbør.

Det har allerede vært flere små gress- og markbranntilløp i Østfold, og i helga startet den første skogbrannen.

Det er stor skogbrannfare i Østfold. I går var det en kraftig skogbrann i Sarpsborg og brannvesenet oppfordrer nå folk til å vise ekstra aktsomhet.
Med varmen følger tørt terreng og økt brannfare. Østfold er allrede i en farlig branfare periode men om en dag til vil det gå i en meget farlig branfare tid. I går var det en kraftig skogbrann i Sarpsborg. Brannvesenet oppfordrer folk til å vise ekstra aktsomhet.

Det holder altså ikke med det vanlige forbudet mot åpen ild i skog og mark, som automatisk trer i kraft 15. april og går til 15. september hvert år. Det forbudet er det mulig å søke dispensasjon fra, nå er alt forbudt uansett.

Bruk av engangsgrill er nå også ulovlig uten forbehold, mens det vanlige generelle bålforbudet tillater bruk av slike griller hvis de er "tilstrekkelig sikret med brannsikkert underlag".

"Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt over lengre tid har ført til stor skogbrannfare i kommunene, og det innføres derfor tiltak mot skogbrann", skriver Mosseregionens interkommunale brann- og feiervesen på sin nettside.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkuhell i Halden

    Det har vært et trafikkuhell i Rødsveien i Halden. Politiet melder om trafikale problemer på stedet.