NRK Meny
Normal

– Ikke sikkert føreren så hva som skjedde

En kvinnelig syklist døde etter å ha havnet under hengeren på en lastebil.

Innsatsleder

Innsatsleder Anders Strømsæther forteller at syklisten døde på stedet etter å ha havnet under hjulet på lastebilens tilhenger.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

– Det vi vet er at en kvinne i 60-årene har kommet under hjulene på en tilhenger på en lastebil. Hun omkom på stedet, forteller innsatsleder Anders Strømsæther.

Det var ved 15.20-tiden at politiet rykket ut på en trafikkulykke på fylkesvei 109 på Rolvsøy. Føreren av lastebilen er nå tatt hånd om av helsevesenet.

Flere vitner til ulykken

– Han er svært berørt. Per nå, så tyder det kanskje på at han ikke engang så det som skjedde. Han merket at det skjedde, men kvinnen har kommet under hjulene på tilhengeren. Vi får komme tilbake til årsaksforhold senere, sier Strømsæther.

Det skal ha vært flere vitner til det som skjedde.

– Nå tar vi hånd om vitner og personell fra brann, helse og politi. Vi jobber også med å varsle pårørende. Noen er allerede varslet, sier han.

Veien har vært lenge stengt politiet oppfordret bilister til å finne andre veier. Fylkesvei 109 er hovedåren mellom Fredrikstad og Sarpsborg.

Dødsulykke på 109-veien

En syklist er død etter ulykken på fylkesvei 109.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Veien er åpnet for trafikk

– Ulykkesgruppa til Statens vegvesen er på vei. Så fort de er ferdige med sine undersøkelser, så kommer vi til å rydde og åpne veien, sa operasjonsleder Ingar Signebøen.

Klokken 18.00 meldte politiet at veien igjen er åpnet for trafikk.

Lastebilsjåførens arbeidsgiver er varslet om ulykken.

– Det foreligger ikke noen mistanke om rus eller beruselse, sier operasjonslederen.

Politiet har beslaglagt førerkortet til lastebilsjåføren.

– Det er noe vi alltid gjør ved slike ulykker, det er beslaglagt midlertidig, sier Signebøen.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK