NRK Meny
Normal

Glad det ikke ble streik, men er ikke fornøyd

Unio's leder i Fredrikstad mener tilbudet partene er enige om er for lavt.

Odd Espen Høili
Foto: Lotte Olsen / NRK

Odd Espen Høili er Unios leder i Fredrikstad, han er veldig usikker på det han så langt har fått fremlagt av meklingsløsningen, som kom nesten ti timer på overtid.

- Jeg er glad for at vi ikke er i en konflikt, at vi ikke er gått ut i en streik. Men det blir veldig spennende å se hva denne pakken egentlig inneholder, sier Høili.

En halv prosent lavere enn kravet

Det han helt klart ikke er fornøyd med, er at rammene ble merkbart lavere enn de ansattes opprinnelige krav på 3,8 prosent lønnsøkning. Det ble med 3,3 prosent.

- Første reaksjon er at det er for lite. Det er jeg ikke fornøyd med. Men nå må vi se mere hva som ligger i tallene.

3,3 prosent er atskillig mye mindre, og motparten vår i KS har også erkjent et etterslep på 0,5 prosent mer enn det tilbudet vi har fått nå. Nå ligger vi på rammene til frontfaget, det gjorde vi også i forrige lønnsoppgjør. Da viste den rammen seg å være feil. Så mitt spontane inntrykk er at 3,3 prosent lønnstillegg er for lite, konkluderer Høili.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange snur på E6

    Etter mange meldinger om biler som snur på E6, har en patrulje fra Politiet i Follo tatt førerkortet fra person som rygget på E6 i Ås.Det skriver Politiet på Twitter.

  • Navn på syvåring frigitt

    Det var den syv år gamle Abdirahman Abdiriza Abdullahi som ble funnet død i folkeparken i Askim natt til onsdag. Politiet friga navnet på syvåringen i ettermiddag i samråd med familien.