NRK Meny
Normal

Glad det ikke ble streik, men er ikke fornøyd

Unio's leder i Fredrikstad mener tilbudet partene er enige om er for lavt.

Odd Espen Høili
Foto: Lotte Olsen / NRK

Odd Espen Høili er Unios leder i Fredrikstad, han er veldig usikker på det han så langt har fått fremlagt av meklingsløsningen, som kom nesten ti timer på overtid.

- Jeg er glad for at vi ikke er i en konflikt, at vi ikke er gått ut i en streik. Men det blir veldig spennende å se hva denne pakken egentlig inneholder, sier Høili.

En halv prosent lavere enn kravet

Det han helt klart ikke er fornøyd med, er at rammene ble merkbart lavere enn de ansattes opprinnelige krav på 3,8 prosent lønnsøkning. Det ble med 3,3 prosent.

- Første reaksjon er at det er for lite. Det er jeg ikke fornøyd med. Men nå må vi se mere hva som ligger i tallene.

3,3 prosent er atskillig mye mindre, og motparten vår i KS har også erkjent et etterslep på 0,5 prosent mer enn det tilbudet vi har fått nå. Nå ligger vi på rammene til frontfaget, det gjorde vi også i forrige lønnsoppgjør. Da viste den rammen seg å være feil. Så mitt spontane inntrykk er at 3,3 prosent lønnstillegg er for lite, konkluderer Høili.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fergetrafikken oppe å går igjen

    Fergetrafikken mellom Moss og Horten er tilbake til normalen. Tidligere i kveld var det ventetider opp mot en time på grunn av tekniske problemer på den ene ferga. Det er nå ordnet opp i, melder Bastø Fosen på sin hjemmeside.

  • Råkjørere i Fredrikstad

    UP har i ettermiddag hatt en trafikkontroll ved Engelsviken i Fredrikstad. Det resulterte i åtte forenklede forelegg for å kjøre over fartsgrensa, tre forelegg for bruk av mobil og en for ikke å ha brukt bilbelte.