I varetekt siktet for voldtekt

En 38 år gammel rumensk mann sitter varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt en kvinne fra Sarpsborg.

Fredrikstad tingrett

Mannen ble pågrepet fredag, og har samtykket i varetektsfengsling.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Politiet mener rumeneren voldtok kvinnen forrige torsdag. Mannen ble pågrepet fredag, og fengslingsmøtet var i Fredrikstad tingrett på mandag.

– Mannen er varetektsfengslet i fire uker fordi det er fare for at han unndrar seg straffeforfølgning, opplyser politiadvokat Arild Eikaas til NRK Østfold.

I tillegg til fire ukers varetekt, er han idømt brev- og besøksforbud i halve tidsrommet.

– Saken etterforskes på vanlig måte.

Mannen har samtykket til varetektsfengsling, og sier også han hadde sex med en kvinne inne i en campingvogn i romleiren på Lisleby, sier hans advokat Vigdis Brandstorp til sa.no.

– Han erkjenner å ha hatt seksuell omgang med en kvinne inne i campingvognen, men hevder at dette skjedde frivillig. Han nekter straffskyld for voldtekt, sier Brandstorp.

Ifølge fengslingskjennelsen oppfatter tingretten kvinnens forklaring som konsistent og detaljrik nok til at det styrker troverdigheten hennes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mulig kompensasjon for ekstraarbeid

    Bør allerede betalte politikere få ekstra lønn for å planlegge den nye storkommunen i Indre Østfold? Det skal politikerne i Hobøl og Askim ta stilling til denne uka, skriver Smaalenenes Avis. Forslaget er at alle som møter i interim-nemnda skal få tre tusen kroner for hvert møte. Askim-ordfører Thor Hals sier til avisa at tanken er at de involverte skal få litt kompensasjon for et betydelig ekstraarbeid.