NRK Meny
Normal

I varetekt siktet for voldtekt

En 38 år gammel rumensk mann sitter varetektsfengslet i fire uker, siktet for å ha voldtatt en kvinne fra Sarpsborg.

Fredrikstad tingrett

Mannen ble pågrepet fredag, og har samtykket i varetektsfengsling.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Politiet mener rumeneren voldtok kvinnen forrige torsdag. Mannen ble pågrepet fredag, og fengslingsmøtet var i Fredrikstad tingrett på mandag.

– Mannen er varetektsfengslet i fire uker fordi det er fare for at han unndrar seg straffeforfølgning, opplyser politiadvokat Arild Eikaas til NRK Østfold.

I tillegg til fire ukers varetekt, er han idømt brev- og besøksforbud i halve tidsrommet.

– Saken etterforskes på vanlig måte.

Mannen har samtykket til varetektsfengsling, og sier også han hadde sex med en kvinne inne i en campingvogn i romleiren på Lisleby, sier hans advokat Vigdis Brandstorp til sa.no.

– Han erkjenner å ha hatt seksuell omgang med en kvinne inne i campingvognen, men hevder at dette skjedde frivillig. Han nekter straffskyld for voldtekt, sier Brandstorp.

Ifølge fengslingskjennelsen oppfatter tingretten kvinnens forklaring som konsistent og detaljrik nok til at det styrker troverdigheten hennes.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.