NRK Meny
Normal

Hvaler-nei til eiendomsskatt

Eiendomsskatt blir ikke et tema på Hvaler i de kommende årene, hvis det går som ordfører Paul Henriksen vil.

Hvaler
Foto: Sara Johannessen / Scanpix

Han går dermed motsatt vei fra hver fjerde ordfører i landet, som ifølge en meningsmåling fra Norgesbarometeret ønsker å innføre eiendomsskatt på hytter når en lovendring vil gjøre dette mulig.

 Fristende, men nei takk

- Vi har 4.700 hytter, så det kunne være fristende. Men det er ikke aktuelt, sier Ap-ordfører Paul Henriksen på Hvaler.

Økonomien er i god bedring i Hvaler, og ordføreren mener de har fått til mye av det med egne grep, selv om også Hvaler kommune har nytt godt av å ha en rødgrønn regjering. Henriksen sier også at de har nytt godt av et bedre  samarbeid med Fredrikstad.

Staten bestemmer

Om Henriksen en dag skulle skifte mening, vil det også bero på forhold lokalpolitikerne ikke er herre over.

-Den dagen staten tar fra oss rammebetingelser, slik at de kommunale tjenestene blir dårligere kan jo situasjonen bli en annen, sier Henriksen.

- Men ut fra situasjonen i dag kan jeg si at Hvaler Arbeiderparti ikke vil gå til valg på at vi skal ha eiendomsskatt i Hvaler kommune.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.