NRK Meny
Normal

Krever klare svar om bypakke for Nedre Glomma

Næringslivets tillitt til samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen står nå på spill, mener regiondirektør Espen Evensen i NHO Østfold.

Espen Evensen, NHO

Espen Evensen i NHO Østfold og næringslivet i fylket er utålmodige rundt Bypakka for Nedre Glomma

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Bypakken med bompenger, som skulle gi nye veier og bedre busstilbud i Fredrikstad og Sarpsborg, svever i det blå.

Nå etterlyser regiondirektør i NHO Østfold, Espen Evensen, klare svar på når bypakke-saken fra Nedre Glomma kommer opp for Stortinget.

- Nå begynner det å bli ganske mye usikkerhet rundt de helt grunnleggende samferdselsløsningene for Østfold. Først og fremst akkurat nå gjelder det Bypakka for Nedre Glomma, sier Evensen.

Han er også utålmodig når det gjelder konsepetutvalgsutredningen for kryssing av Oslofjorden.

- Alt dette utsettes og utsettes uten at vi får noen gode svar på hva vi venter på eller hva som er galt med det som er gjort.

Evensen advarer om at næringslivet nå er lei av å vente og mener tiden er inne for å handle.

- Vi har ventet så lenge på løsninger for Nedre Glomma, hvor de lokale og regionale politikerne har tatt modige politiske valg, som vi har stilt oss bak. At bompenger er konsekvens av de løsningene har næringslivet akseptert. Nå må vi ha løsningene, sier regiondirektøren.

Kommer ikke utenom bompenger

Også i Høyre forventer de at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sørger for at Bypakka for Nedre Glommaregionen blir behandlet i stortinget før jul.

Tor Prøitz

Tor Prøitz (H).

Foto: Torstein S. Throndsen/Østfold Høyre

Tor Prøitz (H) i samferdselskomiteen i Østfold mener bypakken skal realiseres selv om Frp er mot bompenger.

- I samarbeidserklæringen mellom Høyre og Fremskrittspartiet som sitter i regjering, så er dette punktet ivaretatt. En må kunne gjennomføre bompengeprosjekter eller veiutbygginger, også med bompenger, i den regjeringsperioden vi er inne i nå.

Prøitz tror mange er klar over at det ikke er noen vei utenom bompenger om det skal gjennomføres veiutbygginger i Nedre Glomma.

Det har så langt ikke lykkes NRK å få kommentar fra Ketil Solvik-Olsen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.