NRK Meny
Normal

Høydepunkt fra uka som gikk

Mat og kjøretøy har stått sentralt hos NRK ØStfold i uken som har gått.

Ukas høydepunkter
Foto: Fotomontasje/NRK

Her bringer vi et utvalg små og store saker fra TV, radio og nettsidene til NRK Østfold fra uka som har gått.

Østfolds eneste limousin-sjåfør?

8 meter lang, et lunt temperament og en tank som aldri blir mett. Møt Oddvar - kanskje Østfolds eneste limousine-sjåfør, i hans arbeidsplass - en snøhvit Lincoln town car med 8 sylindre og plass for ni feststemte balldronninger.

 : Limousine-sjåfør

Rekruttering av unge kokker

Elever ved Mysen videregående skole går nye veier for å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. På deres skole står et helt klasserom tomt. Nå håper de deres entusiasme for faget smitter over på små kokkespirer.

Elever ved Mysen videregående skole går nye veier for å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag. På deres skole står et helt klasserom tomt. Nå håper de deres entusiasme for faget smitter over på små kokkespirer.

Popfenomenet reddet konsert for Thea (14)

Thea Langgård Mørck fra Fredrikstad er superfæn av det finske popidolet Isac Elliot, og vil få med seg så mange konserter som mulig. Men da foreldrene satt foten ned for nok en konsert skjedde det noe ingen kunne forutse.

Foreldrene nektet Thea Langgård Mørck fra Fredrikstad å dra på Isac Elliot konsert i Oslo. Det fikk den finske superstjernen høre om – og han tok ansvar.

Stol ikke blindt på dekktester

Gode dekk, også til kona, er viktig - men kjøp ikke dekk bare etter resultatene i dekktestene. Testvinneren er nødvendigvis ikke det rette dekket for deg og ditt behov.

 : "Stol ikke blindt på dekktester"

Drept av fylla

Ole Joar Ek ble drept som 18-åring da en kamerat råkjørte i fylla og krasjet i et hus. I lokalmiljøet var det akseptert å være full bak rattet. Ulykken endret den holdningen, men nå seks år senere har effekten forsvunnet.

Selger mer lokal mat

Salget av lokal og kortreist mat øker i dagligvarebutikkene. Folk er mer opptatt av hvor maten kommer fra enn før, enten det er snakk om kjøttvarer eller iskrem.

Salget av lokal og kortreist mat øker i dagligvarebutikkene. Folk er mer opptatt av hvor maten kommer fra enn før, enten det er snakk om kjøttvarer eller iskrem

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.