NRK Meny
Normal

Her er Sarpsborgs førstevalg

Engelske Brian Deane kan bli Sarpsborg 08s nye trener.

Brian Deane

Brian Deane er 08s førstevalg som trener. Det bekrefter agent Tore Pedersen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Brian Deane

Deane har i sin karriere som spiller vært innom klubber som Leeds, Middlesbrough, West Ham, Sunderland og Benfica.

Foto: ADAM BUTLER / AP

Brian Deane (44), som har spillererfaring fra flere klubber i engelsk eliteserie, er favoritt til å ta over trenerjobben i Sarpsborg etter Roar Johansen.

Overfor Sarpsborg Arbeiderblad bekrefter fotballagenten Tore Pedersen at Deane er klubbens førstevalg.

LES OGSÅ:

Utvikler unge talenter

Engelskmannen har i sin karriere som spiller vært innom klubber som Leeds, Middlesbrough, West Ham, Sunderland og Benfica.

Deane har etter sin aktive karriere jobbet med å utvikle unge talenter i hjemlandet, og det skal etter det avisen kjenner til være dette som interesserer Sarpsborg-ledelsen.

– Sportslig utvalg har innstilt to trenere overfor vårt styre. Vi har vektet disse to og anbefalt den ene. Det vil være feil å kommentere navn på det nåværende tidspunkt, sier sportslig ansvarlig Bjørge Øiestad i Sarpsborg til SA.

Dansk trener er den neste på listen

Samme avis skriver også at danske Bo Henriksen er den andre kandidaten til klubben,

Bo Henriksen er trener for den danske førstedivisjonsklubben Brønshøj. Han ønsker ikke å bekrefte eller avkrefte avisens påstand.

– Men det er spennende kilder dere har, sier han til SA.

Nåværende Sarpsborg-trener Roar Johansens kontrakt med klubben utløper ved nyttår, og det ble allerede i sommer klart at han ikke vil få den fornyet.

LES OGSÅ:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.