NRK Meny
Normal

– Jeg anser saken som ren trakassering

Statsadvokaten har henlagt saken mot tidligere Halden-ordfører Per Kristian Dahl (Ap). – Flere aktører kan bli dratt inn i dette, sier Dahl til NRK.

Per-Kristian Dahl

Tidligere ordfører i Halden, Per Kristian Dahl ble anmeldt i august. Nå har saken blitt henlagt.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

Den tidligere ordføreren ble anmeldt for mulig politisk korrupsjon av en privatperson i august. Nå har statsadvokaten henlagt saken, det skriver Kommunal Rapport.

– Saken er henlagt ut fra at intet straffbart forhold er bevist, bekrefter politiinspektør Espen Jamissen ved Østfold politidistrikt til avisen.

Bakgrunnen for søksmålet var at Dahl ble ansatt som avdelingsleder i et kommunalt selskap han også var styreleder og generalforsamling for.

Anmelderen mente politiet burde undersøke om Dahl mottok en utilbørlig fordel i kraft av sin stilling eller verv, da han i mars ble ansatt i stillingen.

Les også:

Dahl selv ser ikke på henleggelsen av saken som en seier. Snarere tvert imot.

– Jeg anser denne saken som ren trakassering mot meg som person. At denne saken blir henlagt ser jeg på som helt naturlig, for jeg har aldri gjort noe ulovlig, sier han til NRK.no.

– Nå vil mine jurister undersøke saken nærmere før jeg bestemmer hva jeg vil gjøre videre. Det kan være flere aktører som kan bli dratt inn i dette bildet.

Per Kristian Dahl gikk av som ordfører 20. oktober og vil starte i sin nye jobb som avdelingsleder for Halden ASVO i Industriprodukter AS i månedsskiftet november/desember, skriver Kommunal Rapport.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold 22:55

    Martin Tangen-Schmidt gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ba sint mann om å gå

    Politiet har bortvist en sint mann i en butikk på Brødløs i Halden. Mannen var ikke ønsket der etter tidligere hendelser.