NRK Meny
Normal

Havstensund

Her ser en havet fra stenen bak sundet.

Havstensund

De seks-sju parkeringsplassene på kaia er stort sett alltid opptatt om sommeren. Trebryggen langs sundet er et yndet sted for å fiske – eller bare nyte sommeren mens båtene passerer.

I dag er båtlivet en viktig del for stedet. For nå er det salg og service av fritidsbåter som er blant de viktigste arbeidsplassene. I gamle dager var det fiskerne som preget stedet.

Stedet er nevnt i de gamle norske kongesagaene fra 1100-tallet. Bare et par hundre meter fra kaien finner en «Målarklovan» – en smal sprekk i fjellet som fører en til toppen av fjellet. Herfra har en utsikt over hele området og ser rett ut til havet.


Hør radioreportasje fra stedet:


Se bildegalleri fra Havstensund:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for kjøring i rus

    En bil stanset ikke for kontroll på fylkesvei 115 i Svinndal i dag. Politiet melder at bilen etter hvert stanset ved Svinndal kirke. Føreren av bilen mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåføren fremstilles for blodprøver og blir anmeldt av politiet.

  • Innbrudd i bil i Moss

    Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.