NRK Meny
Normal

Sveriges mest fotograferte sted

Etter innspillingen av skjærgårds-dramaserien Saltön har det kommet hundrevis av busslaster med turister som vil se idyllen i det lille kystsamfunnet Grundsund.

Etter innspillingen av skjærgårds-dramaserien Saltön, har det kommet hundrevis av busslaster med turister som vil se idyllen i det lille kystsamfunnet.

Foto/redigering: Tomas Berger

Turistene på Grundsund ble så pågående for lokalbefolkningen der de tittet inn vinduer og hager, at noe måtte gjøres.

Käcka glada gossar har møtt Lena fra vandrehjemmet, lokalhistoriker Kent Holmberg og gubben Joel som alle utdannet seg til Bohus-guider for å hjelpe hjemstedet å takle tilstrømningen:

Uten mat og drikke duger ikke helten, men litt søtt til kaffen skal heller ikke undervurderes. Rett før käcka glada gossar kommer til Grundsund sør for Lysekil, dukker det opp et skilt ved veien som er for fristende:

Grundsund
Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Møteulykke i Oslofjordtunnelen

    Riksveg 23, Oslofjordtunnelen er stengt i begge retninger etter en møteulykke. Frogntunnelen og Vassumtunnelen er også stengt for å begrense trafikken mot Oslofjordtunnelen. Omkjøring er via Oslo eller rv. 19 med ferje mellom Moss og Horten.

  • Rekordhøye rekepriser

    Lave kvoter og godt sommervær med stor etterspørsel gjør at rekeprisene skyter i været. Flere steder må man betale nesten tre hundre kroner kiloen for ferske reker. Det skriver Fredriksstad Blad. Daglig leder på Fjordfisk, Kurt Allan Hansen, sier til avisen at det aldri har vært så høye priser som nå.

    Kurt Allan Hansen, Fjordfisk
    Foto: Bjørn Ruud / NRK