NRK Meny
Normal

Sveriges mest fotograferte sted

Etter innspillingen av skjærgårds-dramaserien Saltön har det kommet hundrevis av busslaster med turister som vil se idyllen i det lille kystsamfunnet Grundsund.

Etter innspillingen av skjærgårds-dramaserien Saltön, har det kommet hundrevis av busslaster med turister som vil se idyllen i det lille kystsamfunnet.

Foto/redigering: Tomas Berger

Turistene på Grundsund ble så pågående for lokalbefolkningen der de tittet inn vinduer og hager, at noe måtte gjøres.

Käcka glada gossar har møtt Lena fra vandrehjemmet, lokalhistoriker Kent Holmberg og gubben Joel som alle utdannet seg til Bohus-guider for å hjelpe hjemstedet å takle tilstrømningen:

Uten mat og drikke duger ikke helten, men litt søtt til kaffen skal heller ikke undervurderes. Rett før käcka glada gossar kommer til Grundsund sør for Lysekil, dukker det opp et skilt ved veien som er for fristende:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Snart 300.000 østfoldinger

    1. juli var det 294.194 innbyggere i Østfold. Det betyr at det har blitt 1301 flere østfoldinger siden årsskiftet. Det bor 5.277.762 innbyggere i Norge, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå. Det er en vekst på ca. 10.600 personer fra første til andre kvartal i år, og den laveste veksten siden 2005. Årsaken er liten innvandring og få fødsler.

    Nyfødt barn
    Foto: Colourbox / Colourbox