NRK Meny
Normal

Havnet på feil fly

Carsten Barre skulle på et møte i Bergen, men da flyet var i lufta ønsket flyvertinnen velkommen ombord på flyet til Trondheim.

Norwegian

Carsten Barre skulle reise med Norwegians rute til Bergen. Istedet havnet han på flyet til Trondheim.

Foto: Rainer Prang / NRK

– Det var et utslag av tretthet og sløvhet. Jeg skulle helt klart ha sjekket boardingkortet mitt og funnet ut at gaten ikke passet med det som sto på kortet, forteller Barre til Moss Avis .

- Ingen merket noe

Onsdag morgen skulle Barre reise fra Moss Lufthavn Rygge for første gang.

- Da de ropte opp flyvningen til Bergen gikk jeg til den gaten jeg så mennesker ved, sier Barre til avisen og innrømmer at han tar sin del av skylden.

Likevel reagerer han på at det var mulig at ingen merket at han hadde feil boardingkort da han sjekket inn til Trondheim.

– De scannet boardingkortet mitt og sjekket legitimasjon, men likevel overså de at jeg gikk på feil fly. At det i det hele tatt er mulig, synes jeg er forunderlig, sier Barre.

– Flyvertinnen telte opp antall passasjerer da alle var på plass, og jeg kan ikke skjønne annet enn at hun må ha telt opp en mann for mye, sier han til avisen.

Rutinesvikt

Ved flyplassen beklager de det som skjedde.

- Vi har hatt en rutinesvikt. Vi har prosedyrer som ikke er blitt fulgt, og dette vil vi ettergå nøye, sier markedssjef Silje N. Thoresen.

- Vi har høyt fokus på sikkerhet. Det som skjedde skal selvfølgelig ikke kunne skje, og det vil bli fulgt opp, sier hun til Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Polakk med doping og våpen

    Politiet har pågrepet en polakk som hadde flere typer dopingpreparater i bilen da han krysset grensa ved Svinesund ved midnatt. Tollerne fant også to elektrosjokkvåpen, en kanne pepperspray og en springkniv i bilen. Det opplyser kontorsjef Wenche Fredriksen på Svinesund tollstasjon.

  • Vil ha dobbeltdekkere

    Statens togmateriell-selskap ber om anbud på dobbeltdekkere. Det er Jernbanedirektoratet som har pålagt selskapet å innhente tilbudet, fordi de mener toetasjes tog skal øke kapasiteten på pendlerstrekningene på Østfoldbanen. Det melder Dagens næringsliv. Fristen for å levere tilbud blir trolig rundt årsskiftet.