Hopp til innhold

Haldenser klar for Manchester City

Sarpsborg 08-keeper Kjetil Haug har signert for den engelske storklubben.

Kjetil Haug

Haldenseren Kjetil Haug er Sarpsborg 08-spiller frem til 1. juli neste år. Da flytter han til England og bytter klubb til Manchester City.

Foto: NRK

Kjetil Haug

Kjetil Haug prøvespilte blant annet for byrival Manchester United tidligere i år.

Foto: Privat

Det er Halden Arbeiderblad som melder dette på sine nettsider i dag.

– Jeg kan bekrefte at klubben som Kjetil kommer til å spille for er Manchester City, og at han reiser over 1. juli neste år, sier pappa og rådgiver Cato Haug til avisen.

LES OGSÅ:

Ettertraktet keeper

NRK.no har vært i kontakt med Cato Haug, men han ønsker ikke kommentere ytterligere enn det han har sagt til Halden Arbeiderblad.

Flere store klubber har vært ute etter keepertalentet fra Halden. Han har blant annet vært på prøvespill i Everton, Manchester United og Manchester City. I tillegg har Arsenal vist interesse.

Østfoldingen ble blant annet sammenlignet med den tidligere keeperkjempen Peter Schmeichel av den engelske avisen Daily Mail.

– Det er litt spesielt å bli sammenlignet med en som er blant tidenes beste keepere, og som også er ett av mine forbilder, sa Kjetil Haug til NRK.no da.

Ifølge Halden Arbeiderblad skal Haug ha skrevet en langtidskontrakt med Manchester City og han flytter til Englang til sommeren.

Fra før er Eirik Holmen Johansen (21) i Manchester Citys keeperstall.