NRK Meny
Normal

Halden må love ny håndballhall

Politikerne i Halden må love å bygge ny hall om byens to klubber skal få lov å spille topphåndball i egen by neste vinter. Alternativet er å spille hjemmekampene i Fredrikstad.

Halden HK

Remmenhallen er ikke god nok til å rykke opp i eliteserien.

Foto: Kathrine Brønn / NRK

Kvinnene i HK Halden sikret byens første opprykk til øverste håndballnivå onsdag. Allerede søndag kan de få følge av byens herrelag. Men Remmenhallen, der begge lagene til nå har spilt sine kamper, er slett ikke god nok til å rykke opp.

2000 plasser

Håndballforbundets anleggskrav til eliteserien er minst 2000 sitteplasser. I Remmenhallen er det plass til 600. For mindre byer, som Halden, sier anleggsrådgiver i håndballforbundet, Tom Andersen, at det kan holde med 1500. I Remmenhallen er det plass til 600.

Andersen sier det i utgangspunktet ikke lenger gis dispensasjon fra hallkravene fra i år, med mindre en ny hall er på vei, eller vedtatt.

– Hamar har fått dispensasjon fordi kommunestyret der har vedtatt å bygge nye hall. Stabæk og Haslum har fått fordi ny hall er under bygging. Det som kommunestyret i Halden må gjøre er å vise velvilje overfor klubbene og de som ønsker å bygge ny arena.

Ellers må de til Fredrikstad

– Om ikke det kommer signaler på noe slikt vil ikke noen av klubbene i Halden kunne spille håndball i sin hjemby. Da vil jeg tro de må til Fredrikstad

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 20:55.