NRK Meny
Normal

Hadde en halv kilo kokain i magen

16-åringen som forsøkte smugle kokain i magen må møte i retten 8.september. Politiet tror han jobbet for en kokainliga.

Sammen med en 30-åring ble gutten stanset på Svinesund i begynnelsen av august. Begge ble sendt til sykehuset i Fredrikstad, der det ble oppdaget at de hadde svelget kapsler med kokain.

Kokain
Foto: Tollvesenet

Håper på soning i Nederland

- Av hensyn til guttens unge alder, vil vi få denne saken opp for retten så snart som mulig. Barnevernet er kontaktet, og vi ønsker at han skal få sone i hjemlandet, Nederland. Det for å gjøre situasjonen så lite vanskelig som mulig for ham, sier politiadvokat John Skarpeid.

16-åringen har innrømmet at han smuglet narkotikaen.

- Han har erkjent å ha svelget 57 kapsler med til sammen 580 gram narkotika for å tjene penger. Han sier han ikke visste hva slags stoff det var i kapslene, sier Skarpeid.

30-åringen som kom sammen med 16-åringen sitter fortsatt i varetekt.

Kokainliga

Den siste tiden har tollerne på Svinesund beslaglagt store mengder kokain. Kurérene har hatt stoffet skjult i alt fra skoene, klærne og inne i kroppen.

Politiet er overbevist om at det finnes en liga som rekrutterer mennesker som trenger penger.

- Vi har mange teorier, men lite bevis. Vi vet avsenderne er i Nederland, og vi vet det finnes et mottakerapparat i Oslo. Men vi har lite informasjon om hvem mottakerne er, sier Skarpeid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.