NRK Meny
Normal

Hadde en halv kilo kokain i magen

16-åringen som forsøkte smugle kokain i magen må møte i retten 8.september. Politiet tror han jobbet for en kokainliga.

Sammen med en 30-åring ble gutten stanset på Svinesund i begynnelsen av august. Begge ble sendt til sykehuset i Fredrikstad, der det ble oppdaget at de hadde svelget kapsler med kokain.

Kokain
Foto: Tollvesenet

Håper på soning i Nederland

- Av hensyn til guttens unge alder, vil vi få denne saken opp for retten så snart som mulig. Barnevernet er kontaktet, og vi ønsker at han skal få sone i hjemlandet, Nederland. Det for å gjøre situasjonen så lite vanskelig som mulig for ham, sier politiadvokat John Skarpeid.

16-åringen har innrømmet at han smuglet narkotikaen.

- Han har erkjent å ha svelget 57 kapsler med til sammen 580 gram narkotika for å tjene penger. Han sier han ikke visste hva slags stoff det var i kapslene, sier Skarpeid.

30-åringen som kom sammen med 16-åringen sitter fortsatt i varetekt.

Kokainliga

Den siste tiden har tollerne på Svinesund beslaglagt store mengder kokain. Kurérene har hatt stoffet skjult i alt fra skoene, klærne og inne i kroppen.

Politiet er overbevist om at det finnes en liga som rekrutterer mennesker som trenger penger.

- Vi har mange teorier, men lite bevis. Vi vet avsenderne er i Nederland, og vi vet det finnes et mottakerapparat i Oslo. Men vi har lite informasjon om hvem mottakerne er, sier Skarpeid.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix