NRK Meny
Normal

Grenserittsjefen: – Litt gjørme er sminke

Mye nedbør de siste dagene har ikke ødelagt løypene til helgens grenseritt. 6000 deltakere setter seg i helgen på sykkelen for å delta på folkefesten.

Grenseritt-løypene blir testet før 2015-utgaven

FULL FART: Thomas Engelsgjerd fra Halden var ute og testet Grenseritt-løypa på torsdag.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

– Vi har preparert banen så mye opp gjennom årene, at det ikke blir noe problem. Fuktighet binder underlaget, så det er faktisk mye bedre for syklistene med en våt løype enn en tørr en, sier daglig leder Thor Fagereng i Grenserittet til NRK.

Til helgen arrangeres terrengsykkelrittet mellom Strömstad og Halden for 17. gang, og rittledelsen har god kontroll før det braker løs.

– Grunnpreparering har vi egentlig ikke gjort noe av i år, men vi har ryddet unna gress, kvister som henger ut i løypa og trær som har falt over løypa, sier Fagereng.

Hjemmehåp har tjuvtestet løypa

Grenserittgeneral Thor Fagereng før 2015-utgaven

KONTROLL: Daglig leder for Grenserittet, Thor Fagereng, forteller at løypa er så godt preparert som den kan få blitt før det braker løs i helgen.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Han kan likevel ikke love en helt gjørmefri opplevelse for deltakerne.

– Noen steder kommer det til å bli litt gjørme, men det er bare litt sminke. Når du kommer i mål skal du vise at du har vært ute og syklet terreng. Det er ingen som stiller opp her som ikke har vært i vannpytter eller sølepytter før, fastslår Grenserittgeneralen.

En som har ambisjoner om å være med og kjempe om seieren i eliteklassen er hjemmehåpet Thomas Engelsgjerd. Torsdag var han ute for å teste løypa så han kan være optimalt forberedt.

– Jeg må vel klare å finne på et eller annet. Det er mange som er utrolig sterke på slutten, så jeg må nok prøve å få til noe før den siste kilometeren.

– Jeg føler meg i bra slag, men det er jo et ritt hvor alt kan skje. En topp fem-plassering hadde vært utrolig moro, sier haldenseren.

– 40-årskrise

Hjemmehåpet Thomas Engelsgjerd før Grenserittet 2015

AMBISJONER: Hjemmehåpet Thomas Engelsgjerd håper å få til noe på den siste kilometeren, og sikter seg inn på topp fem.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

Også Thor Fagereng håper på norsk seier i de gjeveste klassene i årets utgave av Grenserittet.

– På damesiden blir det veldig sterk konkurranse fra fjorårsvinneren fra Sverige, men på herresiden forventer vi i år at de norske gjør et slags comeback. Nå har det vært svensk dominans i mange år.

– Når det gjelder de øvrige klassene er det kanskje mest prestisje for dem med 40-årskrise, og ellers handler det stort sett om å slå naboen eller tiden fra i fjor.

For tre år siden var påmeldingslistene fulltegnet god tid i forveien, og 7 500 syklister deltok. 2015-utgaven har bare 6 000 påmeldte, men rittsjefen depper ikke av den grunn.

– Nå har vi hatt oppgang på sykkel i nesten 20 år, så det skulle bare mangle at vi får en liten dipp. Men 6 000 syklister blir uansett en fest som vi bare for noen år siden ikke kunne drømt om.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Sparta vant over Oilers

    Sparta Warriors slo Stavanger Oilers 3-1 i Sparta Amfi i ettermiddag. Greg Wolfe scoret det tredje målet for hjemmelaget.

  • Sparta leder over Stavanger Oilers

    Etter to perioder leder Sparta Warriors 2-0 over Stavanger Oilers i Sparta Amfi. Kyle Osterberg og Kalle Eklund har scoret målene for Sparta.