NRK Meny
Normal

Grenserittet åpner for elsykkel

Til sommeren kan du sykle Grenserittet mellom Norge og Sverige så langt batteriet holder på elsykkel.

Grenserittet Strömstad-Halden

TERRENG OG EL: Grenserittet vil at flere skal få være med på folkefesten i løypene mellom Strömstad og Halden. Nå åpner det også for elsykler.

Foto: Kjell Vigestad/Kondis.no

– Vi må følge med i tiden, jeg tror vi står foran en skikkelig opptur på elsykler og da må vi tenke nytt og annerledes, sier daglig leder i Grenserittet, Thor Fagereng til NRK.

Har du elsykkel får du nemlig to alternativer. Du kan sykle sammen med de andre syklistene i Grenserittet i de fire milene batteriet holder, eller du kan delta i en egen løype på asfalt og grus i bynære strøk. Grenserittet er åtte mil.

– Vi være med på folkefesten

Fagereng er overbevist om at mange kommer til å velge elsykkel fremfor bil i årene fremover.

Daglig leder for Grenserittet, Thor Fagereng

NY TREND: Thor Fagereng mener det er viktig å henge med på nye trender og han mener elsykkel vil bli mer og mer populært.

Foto: Kondis.no

– De kommer til å si at bilen er grei å ha, men skulle gjerne hatt et alternativ. Jeg tror mange av de som gjerne vil være med på folkefesten, men føler de ikke klarer det på vanlig sykkel, nå melder seg på med elsykkel, sier han.

Han forteller at de skal skape skikkelig blest rundt det å sykle på elsykkel, for hele ideen bak er å få flere folk ut på sykkel.

–Vi begynner litt forsiktig, men i løpet av tre til fire år, har mange elsykler og det vil bli en skikkelig happening. Vi skal helt klart gjøre noe morsomt ut av det, forklarer han.

Fagereng legger ikke skjul på at dette er noe han brenner for og er engasjert i.

– Jeg har snakket med flere som har elsykkel og de smiler hele tiden. De smiler på vei til jobb og på vei hjem fra butikken. Det å sykle elsykkel går som en drøm og det er bra helsemessig også å la bilen stå og ta elsykkelen i stedet, forteller han.

– Ikke moped i løypa

Det kommer ikke til å bli noen krav til elsykkel eller tidspress. Det vil ikke bli tidtaking på elsykkel. Her handler det først og fremst om å ha det gøy.

– Jeg snakket med en mann på over 70 år som fortalte at han hadde vært idrettsmann i alle år, men at han ikke kan delta som alle andre i rittet lenger. Nå skulle han kjøpe seg elsykkel og melde seg på.

Grenserittet 2011

FEST: Grenserittet er en folkefest både på og utenfor løypa. Det skal man kunne delta i selv om man har et handicap eller er for syk til å sykle vanlig sykkel.

Foto: Kondis.no

Fagereng avviser at elsyklene vil ødelegge opplevelsen.

– Dette er ikke moped i grenserittløypa. Dette er sykler som gjør det mulig for folk med handicap, sykdom eller som av andre grunner ikke kan sykle vanlig sykkel, til å være med.

I stedet kan de nå få være med på festen, legger han til.

– De kan få kjenne på følelsen av å sykle med tusenvis av andre syklister, og det synes jeg er flott.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.