NRK Meny
Normal

Gratisferger ble suksess

Gratis ferge i Fredrikstad er en suksess. Det viser tall fra Fredrikstad kommune.

Byferga
Foto: NRK

Siden januar ble fergen gratis og det har ført til en strøm av kunder, forteller virksomhetsleder for parkering og transport, Frode Samuelsen. Nå skal man se hvordan tilbudet kan bli enda bedre.

– Når det gjelder Gamleby-ferga, så er det relativt hyppige avganger der, og det er ting vi vurderer fortløpende med hensyn til antall reisende og hvor stor frekvens det skal være, sier han.

Vil utvikle tilbudet

I januar i fjor var det 18.000 reisende med fergen mellom Gamlebyen og Fredrikstad. I år har det økt med 7.000 etter at fergen ble gratis fra nyttår.

– Det er det vi hadde håpet på – at gratistiltaket skulle slå inn på den måten at flere bruker ferga. Dette er vi veldig glade for, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Tallene for byfergen er ikke klare, men også der har det vært en formidabel økning.

Nygård har ikke gitt opp planene om en elvemetro og snart blir det også gratis ferge lenger opp i Glomma, mellom Lisleby og Selbak. Men hele fergetilbudet skal ses nærmere på for å legge til rette for myke trafikanter.

– Så får vi vurdere og evaluere over tid hvordan fergetilbudet vårt utvikler seg. Jeg kan ikke love høyere frekvens eller flere ferger nå, men ambisjonen er å utvikle fergetilbudet og da må vi ha en annen type båtmateriell enn vi har i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.