NRK Meny
Normal

Gratisferger ble suksess

Gratis ferge i Fredrikstad er en suksess. Det viser tall fra Fredrikstad kommune.

Byferga
Foto: NRK

Siden januar ble fergen gratis og det har ført til en strøm av kunder, forteller virksomhetsleder for parkering og transport, Frode Samuelsen. Nå skal man se hvordan tilbudet kan bli enda bedre.

– Når det gjelder Gamleby-ferga, så er det relativt hyppige avganger der, og det er ting vi vurderer fortløpende med hensyn til antall reisende og hvor stor frekvens det skal være, sier han.

Vil utvikle tilbudet

I januar i fjor var det 18.000 reisende med fergen mellom Gamlebyen og Fredrikstad. I år har det økt med 7.000 etter at fergen ble gratis fra nyttår.

– Det er det vi hadde håpet på – at gratistiltaket skulle slå inn på den måten at flere bruker ferga. Dette er vi veldig glade for, sier ordfører Jon-Ivar Nygård.

Tallene for byfergen er ikke klare, men også der har det vært en formidabel økning.

Nygård har ikke gitt opp planene om en elvemetro og snart blir det også gratis ferge lenger opp i Glomma, mellom Lisleby og Selbak. Men hele fergetilbudet skal ses nærmere på for å legge til rette for myke trafikanter.

– Så får vi vurdere og evaluere over tid hvordan fergetilbudet vårt utvikler seg. Jeg kan ikke love høyere frekvens eller flere ferger nå, men ambisjonen er å utvikle fergetilbudet og da må vi ha en annen type båtmateriell enn vi har i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannmannskapene, som har jobbet i hele dag med å slokke skogbrannen i Trøgstad, har nå kontroll på brannen. – Brannårsak skal være lynnedslag, forteller brannsjef, Bjørn Stolt, til Smaalenenes Avis. Det vil foregå ettersokking på stedet de neste par dagene.

  • Dårligere for Borregaard

    Borregaardkonsernet leverte et dårligere resultat for andre kvartal i år, sammenlignet med i fjor, skriver Dagens Næringsliv. Resultatet endte på 159 millioner kroner før skatt, var 34 prosent lavere enn i andre kvartal i fjor. Resultatet er preget av prispress, tøff konkurranse og økte kostnader, opplyser selskapet.

    Borregaard fra lufta
    Foto: Sebastian Nordli/NRK