NRK Meny
Normal

Fulle ferger i Fredrikstad

Byferga i Fredrikstad er så populær at den må la passasjerer stå igjen på brygga i sommer.

Fullt på byferja

Gratis ferjetur lokker stadig flere til å la bilen stå. Kommunen venter passasjer-rekord på byferja i juli.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Den gratis byferga er blitt så populært, at den blir full på vei mellom Gamlebyen og Gressvik.

- På de mest hektiske dagene nå i juli hender det dessverre at ikke alle kommer med, bekrefter virksomhetsleder Frode Samuelsen i Fredrikstad kommune.

50 passasjerer er maks. Flere har ikke fergeføreren lov til å ha ombord på en gang. Da kan han ikke gjøre annet enn å be passasjerene vente på neste ferge, eller ta en taxi om det haster.

– Det er kjedelig når noen må stå igjen, men veldig hyggelig at så mange velger ferge i sentrum. Heldigvis kjører byferga halvtimesruter, så det er ikke så fryktelig lenge å vente på neste ferge, sier virksomhetslederen.

Han tror på trafikkrekord i 2015.

Tipper på en million

Målet er å runde en million passasjerer i år.

I fjor nådde kommunen akkurat ikke million-målet sitt. I 2015 har passasjerveksten vært så kraftig, at Samuelsen tror millionen rundes, selv uten et uten et stor-arrangement som Tall Ships` Races til å dra opp trafikktallene.

– Trafikken mellom Gamlebyen og Cicignon blir lavere uten skutefesten, men samtidig har passasjertallet på byfergene økt kraftig. Ved utgangen av juni hadde 450 000 passasjerer brukt fergene. Når juli er omme, håper vi på 175 000 til. Da er millionen innen rekkevidde. Ifølge prognosene skal vi nå den, sier Samuelsen.

Vil utvide tilbudet

Til høsten håper virksomhetslederen også på klarsignal til å utvide fergetilbudet.

–Trolig skal fergetilbudet opp til politisk behandling til høsten. Vi ser på det totale tilbudet vårt nå, og jeg håper at vi skal kunne utvide rutetilbudet både på Selbak, Lisleby og byferga i hvertfall på ukedagene. I dag går disse fergene bare til klokka 17. Ønsket vårt er å kunne kjøre helt til 21.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Seier for både HTH og FBK

    Begge Østfolds topplag i håndball vant sine kamper i kveld. I mennenes eliteserie slo Halden topphåndball Nøtterøy 42-28. I kvinnenes eliteserie slo Fredrikstad BK Storhamar 28-24.

  • Seier til Sarpsborg 08

    Sarpsborg 08 vant 1-0 over Aalesund i siste hjemmekamp i serien. Patrick Mortensen stod for den eneste scoringen i kampen.