Glad, men litt bekymret

Spesialrådgiver i Kirkens Nødhjelp, Petter Skauen, er isolert sett glad at Columbias president Juan Manuel Santos fikk årets fredspris. Skauen har vært sentral i fredsforhandlingene i Columbia. Han er likevel bekymret: – Samtidig kjenner jeg en liten bekymring for hva motparten vil si: De har holdt løftet, de har vært med i krevende forhandlinger. Så er det da å håpe at Timosjenko, som er leder for FARC-geriljaen, vil være så stor at han ser helheten og storheten i at en president får oppmerksomhet internasjonalt.

Petter Skauen på grensen mellom Haiti og Den dominikanske Republikk.
Foto: Karl Hans Johansen / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Telenor sliter på Aspedammen

    Telenor innrømmer at de har problemer med å få reparerte bruddet på telefonlinjene til Aspedammen i Halden kommune. Telenor må ha sikkerhetsmannskaper på plass, ettersom arbeidene skal skje ved jernbanelinja. Det er dette som tar tid, ifølge kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

  • Erstatningssak om Hankø-hytter

    Selskapet Hankø Utvikling og staten møtes nå i retten i en erstatningssak. Det er utbyggeren som krever erstatning for at byggeprosjektet med utleiehytter i Hankøsundet ble forsinket som følge av at Fylkesmannen i 2017 nektet igangsettelse, skriver Dagens Næringsliv.