NRK Meny
Normal

Gi beskjed hvis du har gått gjennom isen

Funn av skistaver ved siden av en råk førte til en større redningsaksjon i går. Nå ber politiet folk melde fra når de redder seg selv.

Redningsaksjon ved Råk

Politiet fryktet lenge at noen var gått gjennom isen og ikke hadde kommet seg opp.

Foto: Freddie Larsen

Politiet ber folk om å si i fra hvis de har gått gjennom isen, og har kommet seg opp på egenhånd.

Alle nødetater dro til Lyseren i går da det ble oppdaga to skistaver ved en råk på innsjøen i Spydeberg. Mannen, som var på isen for å gå på skøyter, hadde selv klart å komme seg opp.

Steffen Øvstedal i politiet sier at isen ikke er trygg noen steder og at folk må si i fra.

– Skulle man være så uheldig å gå gjennom isen og skjønner at her kan det få etterspill ved at noen søker der hvor det er hull i isen, så må man si ifra slik at vi slipper å begynne å søke.

Unødvendig redningsaksjon

I går rykket alle nødetatene ut til Lyseren etter funnet av skistavene. Dykkere lette etter en person, og ambulansepersonell sto klare til å ta imot.

Først litt senere på dagen ringte en mann politiet og fortalte at han hadde gått gjennom isen. Han var på isen for å gå på skøyter da han gikk gjennom. Han klarte selv å komme seg opp av vannet ved hjelp av ispigger.

Leteaksjonen ble avsluttet av nødetatene i 14-tiden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Over 12 000 dårlige betalere

    7,3 prosent av folk i Østfold har en eller flere inkassovarsler eller andre betalingsanmerkninger. Det viser tall fra betalingsselskapet Lindorff, offentliggjort av Dagsavisen. Bare Finnmark har en høyere andel enn Østfold. I de fire største kommunene har til sammen 12 407 personer en total gjeld med anmerkninger på nesten 1,6 milliarder kroner.

  • Stor sprik i avfallsgebyr

    Rømskog kommune hadde det dyreste årsgebyret for avfallstjenester av alle kommunene i Østfold i 2017/2018, viser KOSTRA-tallene. Totalt var årsavgiften på 3 204 kroner. Sarpsborg kommune hadde de laveste gebyrene, på 1 552 kroner.

    Tipping av avfall
    Foto: Østfold Energi