NRK Meny
Normal

Gi beskjed hvis du har gått gjennom isen

Funn av skistaver ved siden av en råk førte til en større redningsaksjon i går. Nå ber politiet folk melde fra når de redder seg selv.

Redningsaksjon ved Råk

Politiet fryktet lenge at noen var gått gjennom isen og ikke hadde kommet seg opp.

Foto: Freddie Larsen

Politiet ber folk om å si i fra hvis de har gått gjennom isen, og har kommet seg opp på egenhånd.

Alle nødetater dro til Lyseren i går da det ble oppdaga to skistaver ved en råk på innsjøen i Spydeberg. Mannen, som var på isen for å gå på skøyter, hadde selv klart å komme seg opp.

Steffen Øvstedal i politiet sier at isen ikke er trygg noen steder og at folk må si i fra.

– Skulle man være så uheldig å gå gjennom isen og skjønner at her kan det få etterspill ved at noen søker der hvor det er hull i isen, så må man si ifra slik at vi slipper å begynne å søke.

Unødvendig redningsaksjon

I går rykket alle nødetatene ut til Lyseren etter funnet av skistavene. Dykkere lette etter en person, og ambulansepersonell sto klare til å ta imot.

Først litt senere på dagen ringte en mann politiet og fortalte at han hadde gått gjennom isen. Han var på isen for å gå på skøyter da han gikk gjennom. Han klarte selv å komme seg opp av vannet ved hjelp av ispigger.

Leteaksjonen ble avsluttet av nødetatene i 14-tiden.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Deler av Østfoldbanen stengt

    Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Sarpsborg er lørdag kveld stengt for trafikk grunnet en signalfeil, melder Bane NOR. Det gir forsinkelser og innstilte tog. Det er ikke klart når feilen blir rettet.

    Laster Twitter-innhold
  • Bil snurret på E6 ved Rygge

    En bil har snurret rundt på E6 i nordgående retning ved avkjøringen til Rygge/Karlshus, melder politiet på Twitter. Det skal ikke være personskade.