NRK Meny
Normal

Gammel gift stopper graving

Gravearbeider i nærheten av Halden sentrum har blitt stanset med øyeblikkelig virkning av frykt for at grunnen er kraftig forurenset.

Gift stopper gravearbeid

Det i dette området, på hitsiden av den gamle jernbanebrua, at kommunen har gravd.

Foto: Rainer Prang / NRK

Gravingen pågikk i et område som kalles Høvleri ved utløpet av Tista. Kommunen skal bygge en vei, og i forbindelse med det graves det også ned vann og kloakkledninger.

Ble varslet

Konstituert kommunalsjef Åsmund Bråtekas sier han ikke var i tvil om at arbeidene måtte stanses.

 - Vi har fått beskjed fra forurensingsmyndighetene i kommunen om at grunnen er forurenset, og derfor valgte vi å stoppe gravingen umiddelbart, sier Bråtekas til NRK Østfold.

Gammel virksomhet

Det er gammel impregneringsvirksomhet på området som har forurenset grunnen

- Alt arbeid er innstilt inntil videre. Et alternativ nå kan være å bare bygge veien uten å legge vann og kloakk, men dette blir det tatt stilling til senere, sier Bråtekas.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kjørte for fort – mistet førerkort

    En mannlig bilfører i 20-årene ble av politiet målt til å ha kjørt i 138 kilometer i timen i 90-sonen. Hendelsen skjedde på E18 ved Hærland i Eidsberg. Mannens førerkort ble beslaglagt.

  • Vil vurdere bom-rabatt

    Fredrikstad-ordførere Jon-Ivar Nygaard vil se på muligheten til å gi beboerne på Ambjørnrød rabatt i bomringene, som kommer opp neste år. Det skriver Fredriksstad Blad. Lokalsamfunnet på Ambjørnrød har ikke vært fornøyd med å måtte betale for å kjøre inn til byen. Grunnen er blant annet at de må reise til byen for å komme seg til butikken.