Fylte byen med musikk

Det sydet av musikk i Moss sentrum lørdag. Musikkfest Moss ble akkurat den festdagen arrangørene håpet på.

Terje Kinn
Foto: Marianne Løkkevik Ekeberg / NRK

– Dette er helt topp, det er jo helt fullt her! lo en godt fornøyd Terje Kinn etter Hot Rod Doubles åpningskonsert på Queens Pub.

Flere musikkmiljøer i Moss har gått sammen for å arrangere Musikkfest i byen for første gang.

Nitten konserter med femten band, soloartister, kor og korps sørget for musikk for enhver smak fra åtte ulike scener rundt om i byen.

Tross syden-temperaturer og badevær la mange turen til Moss sentrum i dag.

Odd Arne Olsen og Sjur Mamen var tidlig på plass på Queens.

– Jeg skal i hvert fall få med meg to eller tre konserter, sier Odd Arne Olsen.

– Fantastisk vær, fantastiske artister og en fantastisk by. Dette kan ikke bli bedre, slår Sjur Mamen fast.

Musikkfesten skal vokse

Musikkens dag eller Musikkfest blir arrangert i en rekke byer i mer enn 100 land. For Moss er det første gang, men det blir ikke siste, lover arrangørene Mosseregionens musikkråd, Parkteateret AS og Allaktivitetshuset på Skarmyra.

– Vi starter pent i år med «bare» 19 konserter. Tenk når vi kan stille med 50! Målet må være at dette skal bli skikkelig stort, sier Kinn .

Musikkfesten skal være et sted å presentere ulike former for lokal musikk innen alle sjangere. På lørdagens program sto både ung punk, rockabilly, korsang, hornmusikk, visesang og Beatles.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Hund tatt av ulv i Aremark

    En hund ble i morges tatt av ulv i Aremark i forbindelse med den pågående elgjakta. Det skriver Halden Arbeiderblad. Hunden fikk los, men ved Holmgill kapell fant jeg hunden min drept med opprevet buk forteller hundeeieren til avisa.

  • Innbrudd på Savoy bar

    Tyver har brutt seg inn på Savoy bar i Fredrikstad og stjålet to nye 55" TV-er. Politiet er på stedet og foretar en åstedsundersøkelse.