NRK Meny
Normal

Frykter for brannsikkerheten på Rudskogen

Den lille plassen Rudskogen i Rakkestad har mangedoblet innbyggertallet i helgen. Politi og brannvesen frykter at en eventuell brann fort kan spre seg i campen ved Gatebil.

Brannfrykt på Rudskogen

Politi og brannvesen frykter at en brann i campen på Rudskogen fort kan spre seg.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Gatebil på Rudskogen er et populært arrangement. Rundt 40.000 bilentusiaster har kommet fra fjern og nær. Svært mange av dem ligger i telt eller campingvogn.

– Dersom det oppstår et branntilløp kan det være fare for spredning når telt og vogner står tett, sier politiførstebetjent Niels Lund Rakkestad lensmannskontor.

Det lokale brannvesenet deler politiets bekymring.

Bruk av åpen ild

Politiførstebetjent Niels Lund

Politiførstebetjent Niels Lund ved Rakkestad lensmannskontor.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

Tradisjonen tro blir det tilberedt mat på gassbrennere eller grill på campingplassen, og det betyr bruk av åpen ild. Det finnes en risiko for at noe kan skje.

– Man skal i hvert fall ikke bruke engangsgrill. Det er det forbud mot. Dersom de gjør det blir det slått ned på, både av politiet og av dem som jobber på plassen her, sier Lund.

Flere deltakere NRK var i kontakt med på Rudskogen i formiddag forstår bekymringen:

– Det er klart det er liten avstand, så det kan jo fort skje ting dersom det først tar fyr, sier Nina Foss.

Henrik Bigum Johnsen peker på at noen har parkert bilene sånn at det kan være vanskelig å få trukket bort vogner dersom det skulle oppstå brann

– Det er veldig trangt. Det kan være vanskelig å komme ut igjen dersom det skjer noe, mener Martin Gilberg. Han legger til at han likevel ikke er nervøs for at noen skal skje.

Campen ved Gatebil på Rudskogen

Det er tett befolket på campen ved Gatebil på Rudskogen.

Foto: Bjørn Ruud / NRK

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se kveldens siste nyhetssending

    Programleder: Bengt-Eigil Ruud
  • Stanset etter vinglete kjøring

    En bilfører fremstilles for utvidet prøve etter å ha blitt stanset av politiet etter vinglete kjøring i Fredrikstad. Bilføreren anmeldes også for kjøring uten gyldig førerkort. Bileier, som satt ved siden av, anmeldes for å ha overlatt bilen til en som ikke fylte vilkårene, skriver politiet på Twitter.