Bøtelagt og fratatt poeng etter beinbrudd

Trøgstad/Båstad FK nektet å fullføre 6. divisjons-kampen da en av spillerne deres pådro seg en stygg skade. Nå har de fått bot fra fotballkretsen.

Trøgstad/Båstad FK Seniorlaget 2014

Trøgstad/Båstad hadde allerede opprykket til 5. divisjon klart da tirsdagens kamp ble spilt.

Kampen mellom Ekholt og Trøgstad/Båstad i 6. divisjon i fotball for menn på tirsdag ble mer dramatisk enn de involverte hadde sett for seg.

Det skulle i utgangspunktet skulle være et oppgjør uten noen særlig betydning, mellom et hjemmelag som var trygt plassert midt på tabellen og et gjestende lag som allerede var klare for opprykk. Men kampen tok en brå vending da Trøgstad/Båstads Rune Baastad pådro seg et komplisert beinbrudd etter å ha blitt taklet av en motstander.

Trøgstad/Baastad ledet 3–2

Det skjedde 43 minutter ut i første omgang, på et tidspunkt da laget fra Trøgstad ledet 3-2, melder fotballklubben på sine hjemmesider.

Det var Smaalenenes Avis som først omtalte saken. Som følge av den alvorlige skaden oppstod det amper stemning mellom de to lagene, og det hele endte med at bortelagets spillere nektet å fullføre kampen.

Bot på 4.500 kroner

Nå har Østfold Fotballkrets bestemt at Ekholt skal tilkjennes seieren i kampen med sifrene 3-0, mens Trøgstad/Båstad er ilagt en bot på 4 500 kroner.

– Vi har ikke fått dommerrapporten, men kretsen har ringt oss og fortalt om utfallet. Vi i styret forholder oss rolig til den kommer, men vi regner ikke med å forfølge dette videre, sier styreleder Petter Skotland i Trøgstad Båstad til Smaalenenes Avis.

Sportslig leder Anders Krokeide i Trøgstad/Båstad er nå mest opptatt av hvordan det går med den skadde spilleren.

Den skadede spilleren var gjennom en lang operasjon på onsdag og blir operert på nytt i formiddag.

Trøgstad/Båstad rykker opp

Resultatet av kampen har for så vidt liten betydning for begge de to involverte lagene. Det gjenstår en serierunde i 6. divisjon menn avdeling 2 i Østfold Fotballkrets.

Trøgstad/Båstad FK er allerede klare for opprykk til 5. divisjon. Hjemmelaget Ekholdt ligger på 8. plass på tabellen og har sikret plassen i divisjonen neste sesong.