NRK Meny
Normal

Fotobokser skal ta fartsbøller ved motorsportsenter

Om kort tid vil riksvei 111 ved Rudskogen Motorsenter i Rakkestad få automatisk trafikkovervåkning.

Fotoboks
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Etter mange alvorlige ulykker gjennom flere år, står nå denne strekningen øverst på Vegdirektoratets prioriteringsliste.

Det er politiet svært fornøyde med.

- I første omgang blir det montert fire fotobokser på strekningen, og vi håper det vil skje allerede i løpet av våren, sier politiførstebetjent Pål Schrøder i Østfold politidistrikt.

Også andre strekninger

Også andre strekninger i Østfold får snart fotobokser. Etter Rudskogen-området står nemlig strekningen mellom Lilleby og Skjærviken på riksvei 110 for tur.

Tilsammen er det nå over 40 fotobokser i Østfold.

Og færre bilister ble tatt i fjor enn året før. Likevel kom det inn mer penger til statskassa.

- Det er rett og slett fordi de som har kjørt for fort har holdt en høyere fart, og dermed har fått større bøter, sier Schrøder.

Ikke gjennomsnittsmåling

Selv om antallet fotobokser hele tiden øker, tror ikke Østfold-politiet at det vil komme en ordning med såkalt gjennomsnittsmåling av farten mellom fotoboksene.

Det til tross for at den nye digitale teknologien har gjort dette mulig.

- Gjennomsnittsmåling har allerede blitt prøvd ut på en strekning på E6 i Gudbrandsdalen, men det er ikke besluttet at dette skal innføres i Norge. Personlig tror jeg vel ikke at dette kommer, sier Pål Schrøder.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Skole dømt for ulovlig hogst

    Borgarting lagmannsrett har dømt Tomb jordbruksskole i Råde til å betale en foretaksstraff på 50 000 kroner for ulovlig hogst langs en sjøørretbekk. Stikk i strid med pålegg fra fylkesmannen felte skolen mellom 50 og 60 trær slik at kantsonene langs Møllebekken ble borte. Den klare neglisjeringen av fylkesmannens vilkår er kritikkverdig, mener lagmannsretten.

  • Plast i blåskjell

    Det er funnet mikroplast i hele fire av fem blåskjell som er undersøkt langs norskekysten, melder VG. Verst er det i Østfold og Finnmark. Her har skjellene størst konsentrasjon av plast. Undersøkelsen er gjort av Norsk institutt for vannforskning, og forskerne er usikre på hvordan plasten påvirker skjell og mennesker.