NRK Meny
Normal

Fortsatt ingen mistenkte etter gullsmedran

To gjerningsmenn er fortsatt på frifot etter det brutale ranet av en gullsmedbutikk i Halden onsdag ettermiddag.

Ran av gullsmed i Halden

Politiet har sperret av store deler av Halden sentrum etter ranet i ettermiddag.

Foto: Heidi Sivertzen Oksmo

– Vi har ingen konkrete mistenkte, sier krimsjef i Halden, Tore Løwengreen.

Haldenpolitiet er godt i gang med å avhøre vitner, og listen til krimsjefer teller godt over 20 navn. I dag skal de nok en gang ut og gå opp ruten de tror ranerne kan ha tatt etter ranet.

– Det er noe jeg ikke får til å stemme. Spørsmålet er jo hvordan de har kommet seg fra A til B, og så videre til C. Det kan tyde på at de må ha krysset hovedveien som går gjennom byen.

– Det er en veldig trafikkert vei, og skal man krysse den veien så må noen ha sett dem løpe over veien i dress. Hvis så har skjedd, så ønsker jeg kontakt med noen som har sett dem. Hvis ikke vi hører noe, så må vi gå ut ifra at de har kommet seg over veien ett annet sted. Vi tror de har endt opp i området rundt Os, sier Løwengreen.

LES OGSÅ:

Brutalt ran

Ifølge Halden Arbeiderblad skal ranerne ha kommet unna med verdier for over en halv million kroner.

Ranet av gullsmed Ottar Linde-Nielsen i Halden beskrives som brutalt og en kvinnelig ansatt i 60-årene ble påført flere brudd i ansiktet da hun ble bundet fast i kjelleren og slått av ranerne.

Kvinnen var alene på jobb da de to ranerne kom inn i butikken

Den ene raneren blir beskrevet som cirka 180 centimeter høy, og var ikledd svarte, pene klær. Han skal ha kort hår med lugg.

Den andre gjerningsmannen ble beskrevet som cirka 190 centimeter høy, ha mørke øyne og svart bølgete hår med høye viker.

Han var ikledd en lang frakklignede jakke og svarte tøyvanter. Begge blir beskrevet som lyse i huden og i 30-årene.

Politiet er spesielt interessert i opplysninger om tidsrommet før ranet, som skjedde cirka klokken 15.45 onsdag ettermiddag.

I tillegg ønsker de observasjoner i etterkant av ranet, og da om noen har observert de to personene krysse hovedveien (Håkon VII gate) ved Halden Bad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.