NRK Meny
Normal

Ble påført flere brudd i ansiktet

Kvinnen som ble utsatt for vold under ranet av en gullsmedbutikk i Halden i går er fremdeles innlagt på sykehus.

Ran av gullsmedbutikk i Halden

Gullsmedbutikken var fremdeles sperret torsdag morgen. Krimteknikere skal fortsette undersøkelsene i løpet av dagen i dag.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Det var en kvinne i 60-årene som var på jobb da gullsmed Ottar Linde Nielsen i Halden ble ranet av to menn onsdag ettermiddag. Det forteller krimsjef Tore Løwengreen i Halden-politiet.

– Hun har blitt slått og har fått flere brudd i ansiktet. Hun skal til videre undersøkelser på sykehuset i dag, sier han.

Kvinnen var alene på jobb da de to ranerne kom inn i butikken. Ifølge Løwengreen skal hun ha blitt bundet fast i kjelleren til butikken, og ha blitt slått i bakhodet, ansiktet og brystet. Krimsjefen beskriver det hele som uforståelig voldelig og brutalt.

– Bare trist

Innehaveren av butikken, Thor Nielsen-Moe, har vært i kontakt med kvinnens nærmeste pårørende.

– Jeg har snakket med pårørende til hun som ble slått ned. Hun har det etter forholdene bra, forteller han.

– Jeg synes det hele bare er trist. Mitt fokus nå er å ta vare på de ansatte, legger han til.

Krimteknikere fra Kripos sperret i går av butikken og startet arbeidet med å sikre spor. Det er foreløpig uklart hva ranerne fikk med seg av verdier.

Ber om tips

Inne i i gullsmed

Gjennom ruta til butikken kan man se at flere ting lå spredt og knust på gulvet.

Foto: Heidi Sivertzen Oksmo

Politiet jobber i dag også med å gjennomføre flere vitneavhør. Samtidig skal krimteknikere tilbake til butikken for å sikre flere spor i løpet av dagen.

– Nå er vi inne i en ren etterforskningsfase og har satt opp en plan for avhør av forskjellige vitner.

Etterforskerne kommer til å gjennomføre flere vitneavhør utover dagen i dag. Løwengreen ber publikum som kan ha sett noe om å ta kontakt med politiet.

De er spesielt interessert i opplysninger om tidsrommet før ranet, som skjedde cirka klokken 15.45 onsdag ettermiddag.

– Vi har ingen opplysninger om at det er benyttet biler eller andre fremkomstmidler. Vi mistenker derfor at de kan ha kommet seg dit til fots. Derfor lurer vi på om det er noen som har sett noe. Kanskje at noen har sittet i parken og observert gullsmeden i tiden før ranet, sier han.

Trolig ikke overvåkning i butikken

Politiet kommer også til å jobbe videre med å finne ut av om ranerne kan ha blitt fanget opp av overvåkningskameraer som eventuelt kan ha filmet dem på vei til eller fra banken.

Løwengreen sa ftorsdag morgen til Halden Arbeiderblad at det trolig ikke finnes overvåkningsbilder av ranerne fra innsiden av gullsmedbutikken.

– Det jeg har fått beskjed om er at kameraene sannsynligvis ikke virker, uten at jeg kan bekrefte eller avkrefte om det er tilfellet. Men det kan se dårlig ut, ja, sier han til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ran av gullsmed i Halden

Store styrker fra politiet rykket ut til Halden sentrum etter ransalarmen onsdag ettermiddag.

Foto: Heidi Sivertzen Oksmo

Slik så de ut

Politiet gikk i går ut med følgende beskrivelse av de to ranerne:

Den ene raneren blir beskrevet som cirka 180 centimeter høy, og var ikledd svarte, pene klær. Han skal ha kort hår med lugg.

Den andre gjerningsmannen ble beskrevet som cirka 190 centimeter høy, ha mørke øyne og svart bølgete hår med høye viker.

Han var ikledd en lang frakklignede jakke og svarte tøyvanter. Begge blir beskrevet som lyse i huden og i 30-årene.

– Det er viktig at eventuelle vitner ikke henger seg for mye opp i det som har vært ute i media. Har de sett noe som kan har virket mistenkelig, men at klesdrakten ikke er helt lik det man har lest om, så ring heller oss og informer om det, sier krimsjefen i dag.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.