NRK Meny
Normal

Storm hos forsikringsselskapene etter uværet

Forventer mange skademeldinger etter uværet i helgen.

Tre blåste ned over vei
Foto: MMS-foto: Helene Hillestad / NRK

- Det har vært uvanlig mange skader i Østfold og Vestfold, forteller informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Stein Haakonsen.

Takdeler har blåst av

- Hva slags skader er det snakk om?

- Det er mye forskjellig, men det som har vært typisk de siste dagene er at takdeler har blåst av eller at trær har blåst over hus og bygninger, sier Haakonsen.

Likevel er det Vestlandet som er desidert hardest rammet.

- Ingen katastrofetall

- Vi snakker om et grovt anslag for hele landet på ca 20 millioner kroner i skadeomfang. Men noe oversikt for hvert enkelt område har vi foreløpig ikke, forteller Haakonsen.

Han tror erstatningsbeløpene blir relativt beskjedne for folk på østsiden av fjellene.

- De signalene jeg har fått fra skadesjefene rundt om på Østlandet tyder på at det er forholdsvis små skader. Det blir ikke noen katastrofetall, sier Haakonsen.

Storm
Foto: Bickhardt, Thomas / SCANPIX

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.