NRK Meny
Normal

Hovedsponsoren støtter FFK

Hovedsponsor Stabburet er veldig fornøyd med hvordan FFK har taklet Piiroja-saken. – Et paradoks, mener sponsorsjefen i Dnb.

Stabburet fortsetter som sponsor

Stabburet fortsetter som hovedsponsor for klubben, til tross for tvil om lønnsavtale med Rajo Piiroja (bildet).

Foto: Scanpix

Hverken arrestasjonen av Morgan Andersen, politirazziaen i FFKs lokaler, eller Piiroja-saken for øvrig får noen konsekvenser for samarbeidet mellom hovedsponsor Stabburet og FFK.

Dag Olav Stokken

Kommunikasjonsdirektør i Stabburet, Dag Olav Stokken, liker hvordan FFK har håndtert saken.

Foto: Stabburet

Det bekrefter kommunikasjonsdirektør i Stabburet, Dag Olav Stokken. Tvert imot så skryter han av klubben.

– Først og fremst så er dette forhold som ligger langt tilbake i tid. Vi har stor tillit til det nåværende styret og ledelsen i klubben. Vi er generelt imponert over den måten de har tatt tak i situasjonen klubben var i for ett par år siden, sier han.

– Hvordan påvirker en sånn sak det videre samarbeidet mellom Stabburet og FFK?

– Vi har et veldig godt forhold til administrasjonen og styret i FFK. Og denne saken vil ikke skade det forholdet. Vi har veldig god dialog med dem

– Så dere fortsetter som sponsor for FFK?

– Jaja, absolutt.

Les også: Morgan Andersen er pågrepet

– Er en gammel sak

Svein Johannessen, styreleder i FFK

Svein Johannessen, styreleder i FFK

Foto: NRK

Dermed bekrefter Dag Olav Stokken det klubbleder Svein Johannessen har sagt, om at han ikke tror at sponsorene vil svikte klubben, til tross for denne åpenbare ripen i lakken.

– Det tror jeg ikke betyr så mye. Denne saken er en gammel sak. Jeg vet at Stabburet, som er vår hovedsponsor i dag, la vekt på den ryddejobben som har blitt gjort da de fornyet med oss. De har kjent til hele Piiroja-saken fra før, sier Johannessen til NRK.no.

Les også: Kaller inn Piiroja til politiavhør

– Vi skal klare det

Saken skader FFK, innrømmer leder i FFK Sport AS, Frode Kværneng. Men han tror likevel ikke sponsorene kommer til å svikte klubben.

Frode Kværneng

Leder i FFK Sport AS, Frode Kværneng.

Foto: Martin Tangen Schmidt / NRK

– Jeg opplever at vi har veldig mange lojale sponsorer og samarbeidspartnere. Noen vil sikkert stille spørsmål med om vi er til å stole på. Da er svaret: «Ja, dere kan stole på oss!». Det blir en tyngre jobb, men vi skal klare det.

– Vår måte å overbevise på, er å stå oppreist og vise hva vi er gode for, sier Kværneng.

Les også: FFK-supporterne: – Dette er vanskelig for oss

– Veldig negativt

Men sponsorsjefen i Dnb, Jacob Lund, mener fotballen kan få store problemer med å skaffe sponsorer etter høstens skandaleavsløringer.

– Jeg tror dette er veldig negativt for samarbeidet mellom næringslivet og fotballen. Bedrifter og næringsliv vil ikke bli assosiert med juks, og da er det et paradoks å jobbe med bedrifter som ikke har rent mel i posen, sier sponsorsjef Jacob Lund i DNB.

– Jeg tror det er best å satse på andre idretter nå, sier han til NRK.

Les mer: – Ulogisk å sponse bedrifter som ikke har rent mel i posen

Fortsetter i dag

Politiet pågrep i går tidligere direktør i FFK Sport ASA, Morgan Andersen, og tidligere klubbleder Bjørn Jensen. De satt i hele går i avhør hos politiet, og måtte forklare seg om lønnsavtalen med spilleren Rajo Piiroja.

De ble løslatt i går ettermiddag, men avhørene skal ifølge politiet fortsette i dag.

Se bilder fra politirazziaen hos FFK.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: