NRK Meny
Normal

Formidabel julehandel

Årets julehandel var spådd større enn noensinne, og ble enda mer innbringende enn Østfolds kjøpesentre hadde håpet på. 

Kjøpesenter
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

- Vi har hatt en formidabel økning i år. Jeg hadde ikke trodd at vi skulle selge så mye som vi har gjort, og særlig ikke den siste uka før jul, sier Øivind Kvammen, senterleder i Torvbyen i Fredrikstad. 

Også andre kjøpesentre melder om sterk vekst. Både Storbyen i Sarpsborg, Østfoldhallen og Stopp Tune har alle over seks prosent økning i salget i julemåneden.

 

Julegaver
Foto: Rainer Prang / NRK

Knallsalg i juleuka

- Vi var klar over at årets salgstall ville slå fjorårets rekord, men at de skulle bli så høye, det kunne vi ikke forestille oss, sier senterleder Espen Eggen i Østfoldhallen i Fredrikstad.

I Østfoldhallen la folk igjen 100 millioner kroner i desember, noe som er en økning på åtte prosent fra i fjor.

Det var særlig i uka før jul at folk virkelig satte inn støtet for å få kjøpt årets julegaver. Både Østfoldhallen, Stopp Tune og Storbyen i Sarpsborg hadde en økning på rundt 20 prosent fra i fjor denne uka.

 Også i Torvbyen hadde senterleder Øivind Kvammen grunn til å juble.

 - Den uka hadde vi en omsetning på over 46 millioner. Det er cirka 20 prosent mer enn i fjor. Vi var heldige og hadde en hel handleuke før jul i år, fordi julaften var på en søndag. Slik skulle det gjerne vært hvert år, sier Kvammen.  

Ståle Løvheim
Foto: Rainer Prang / NRK

30 prosent økning på Nordby

Heller ikke på svenskesiden har østfoldingene vært redd for å åpne lommeboka i år.

- Vi er veldig, veldig godt fornøyd med julehandelen. Spesielt med tanke på at julehandelen ikke har vært bra som grensehandel. Vi gjør det jo bedre om sommeren, sier senterleder ved Nordby Shoppingcenter, Ståle Løvheim.  

Den siste uka før jul hadde Nordby Shoppingcenter en økning på 30 prosent.

- Vanligvis pleier folk å gjøre unna stressende julehandel i Norge, men i år har det tydeligvis ikke vært noe i veien for å dra over grensa, sier  Løvheim.

Han forteller at Nordby Shoppingcenter igjen har satt nye rekorder i år. I løpet av desember har senteret omsatt for 125 millioner kroner, og det er langt bedre enn fjoråret.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: