NRK Meny
Normal

Forbudt for skolebarn å stå på buss

Det blir nå innført forbud mot å transportere barn og ungdom stående i skolebuss.

Illustrasjonsfoto: Buss
Foto: Knai, Vidar / SCANPIX

FrPs Jon Jæger Gåsvatn fra Sarpsborg, fikk i dag flertall i Stortinget for å innføre ståforbudet på buss.

Flaks at ulykker har vært unngått

- Dette er en seier for trafikksikkerheten. At de andre partiene på Stortinget innså at barn og ungdom må ha sikker skoletransport er svært gledelig, sier Gåsvatn, som har stått i bresjen for forslaget.

Gåsvatn mener det kun er flaks som har gjort at vi ikke har hatt store ulykker i Norge med skoletransport tidligere.

- Vi ser masse skrekkeksempler på at elevene står som sild i tønne i midtgangen på bussene. Og den dagen en sjåfør er nødt til å  bråbremse, frykter vi at det kan skje alvorlige ulykker, i verste fall med dødsfall, sier politikeren til NRK.

Håper på rask lovendring

Flere faginstanser som Trygg Trafikk, Barneombudet og Landslaget for nærmiljøskolen (LUFS) har tidligere bedt politikere om se nærmere på hvordan skoleskyssen foregår.

- Saken får nå sin endelige behandling i Stortinget den 26. oktober, og da vil jo signalene ligge klare til regjeringen. Jeg håper lovendringene vil kunne komme på plass rimelig kjapt, sier Gåsvatn.

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Venter storinnrykk til Moss- FFK

    Det er solgt nærmere firetusen billetter til ettermiddagens lokaloppgjør mellom Moss og Fredrikstad. De to østfoldrivalene møtes til seriekamp i 2. divisjon på Melløs klokken 16 i dag.

    Melløs Stadion
    Foto: Espen Torgersen
  • Mistenkt for fyllekjøring

    En mann i 20 årene ble stanset av UP på Rolvsøy i Fredrikstad lørdag formiddag. Han er mistenkt for å ha vært alkoholpåvirket da han kjørte bil.