Fire ferger mellom Moss og Horten

Dermed slipper du trolig de timelange fergekøene.

Bastø Fosen, Moss-Horten
Foto: Rainer Prang / NRK

En fjerde ferge settes i trafikk på ferjesambandet Moss - Horten. 

Det skriver Statens Vegvesen og Bastø Fosen i en pressemelding.

Den nye ferga skal settes i trafikk torsdag 19. april.

Ikke økt ventetid likevel

Med den nye fergen kan man avblåse tidligere varsler om økt ventetid som følge av service på sambandets to største ferger, skriver fergeselskapet i pressemeldingen.

BASTØ I og BASTØ II vil bli tatt ut av trafikk for planlagt vedlikehold. Bare en av fergene skal tas ut av trafikk om gangen Den første fergen ble sendt på verksted 14. april og erstattet med en mindre reserveferge.

- Jeg er glad at vi har lykkes å få på plass en ekstra reserveferge. Vi kan trygt avblåse den varslete perioden med ekstra ventetid sier Olav Brein i Bastø Fosen.

 

Unormal stor trafikkvekst

Fergesambandet Moss – Horten har hatt en unormal høy trafikkvekst i første kvartal 2007.

Årsaken til trafikkveksten er en generell økning i trafikken, men det er også klart at stenging av E18 er en vesentlig årsak til økt trafikk på fergesambandet.

- Vi har sett en økende tendens til at flere anser fergen mellom Moss og Horten som et alternativ til omkjøringsalternativene for E18 gjennom Vestfold, sier Stein Petter Eriksen i Statens Vegvesen i pressemeldingen.

Rutetider

I verkstedperioden vil det hele tiden være de ordinære rutene som gjelder. De ordinære rutene baserer seg på bruk av tre ferger.

De to innleide fergene vil gå etter hverandre med ca 15 minutters mellomrom.

Første tur med ferge nr.4 er fra Horten kl.07.30 og siste tur fra Moss kl.18.00. På fredager er første tur fra Horten kl.07.45 og siste tur fra Moss kl.21.00.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • 1100 søker erstatning etter tørke

    Over 1100 Østfold-bønder har sendt inn søknad om erstatning etter avlingssvikt grunnet den ekstreme tørken i sommer, dette to uker før søknadsfristen går ut. Så langt har ca. 450 bønder i Østfold fått behandlet søknaden sin, og de fleste har fått utbetalt enten forskudd eller hele erstatningsbeløpet, ifølge landbruksdirektøren i Østfold.

  • Unaas toppkandidat for Viken

    Indre Østfold Høyre ønsker Erik Unaas ordfører i Eidsberg, som fylkesordfører i nye Viken. Det vedtok partilagene i fem Indre-kommuner i går. Det blir nå opp til Høyrelagene i resten av Østfold samt lagene i Buskerud og Akershus hva det endelige resultatet blir.

    Erik Unaas, orfører i Eidsberg
    Foto: Kathrine Brønn / NRK