NRK Meny
Normal

Fikk ikke sosialpenger - ble langer

Da den 43 år gamle mannen fra Rakkestad ikke fikk penger på sosialen, begynte han som narkolanger i stedet.

Amfetamin
Foto: Eeg, Jon / Scanpix

Rakstingen er i Sarpsborg tingrett dømt til fengsel i to år og 2 måneder for å ha kjøpt og videresolgt nesten 1,3 kilo amfetamin og oppbevart 260 gram amfetamin og cirka 50 gram hasj.

30-40 faste kjøpere

Narkotikaen solgte han til personer i Rakkestad-distriktet.

Mannen forklarte i retten at han hadde hatt en kjøpergruppe på 30-40 lokale bruker.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i romjula. Deretter har en rekke andre rakstinger blitt pågrepet i saken.

Fikk ikke sosialpenger

Doplangingen startet etter at han i august 2007 fikk avslag på sin søknad om økonomisk støtte fra sosialkontoret. Han var på det tidspunkt uten jobb og inntekt.

Han hadde ingenting å leve av, og han valgte da å akseptere et tilbud han hadde hatt over lengre tid om å omsette amfetamin.

Redusert straff med en tredjedel

Retten mente at mannens tilståelse måtte vektlegges i formildende retning. Det ble også lagt vekt på at tilståelsen hadde hatt prosessøkonomisk betydning.

Dermed ble det besluttet å gi en strafferabatt på en tredjedel.

Straffen ble satt til fengsel i to år og to måneder, og retten fant at mannens forbrytelser har vært så grove at det ikke var rom for å gi en betinget dom.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ung Rakkestad-rytter i vinterform

    Maria Louise Kingsrød fra Rakkestad vant sprangridningskonkurransen sin i spanske Veier dela Frontera på lørdag. Konkurransen er en del av Sunshine Tour, som ifølge Norges Rytterforbund er Europas største utendørs ridestevne på vintertid. Kingsrød rir for Sarpsborg og Omegn Rideklubb.

    Maria Louise Kingsrød
    Foto: Moisés Basallote