NRK Meny
Normal

Feriemareritt for Sarpsborg-familie

Familien Thoresen fra Sarpsborg skulle bare kjøpe seg noe å spise på vei til feriehuset i Malaga. Da de kom tilbake til bilen hadde tyvene frarøvet dem alt de hadde.

RUNDSTJÅLET

Gry, Sander og Jan Erik Thorsen ble frastjålet alt de hadde av verdisaker da frekke tyver brøt seg inn i leiebilen under ferieturen til Spania.

Foto: Privat

Tirsdag dro Sarpsborg-familien på ferietur til Spania for å besøke et vennepar.

Mamma Gry, pappa Jan Erik og sønnen Sander leide bil på flyplassen, og fylte den med alt av bagasje de hadde med seg fra Norge.

På veien til feriehuset de hadde leid i Calahonda svingte familien inn ved en McDonalds for å kjøpe seg noe å spise.

– Vi registrerte at en kassebil hadde parkert ganske nær bilen vår, og ble litt bekymret for hvordan vi skulle komme oss inn i bilen igjen. Men vi tenkte ikke noe mer over det, forteller Gry Thoresen.

Vel ute av butikken var bilen fortsatt låst, men da mamma Gry sjekket bagasjerommet oppdaget hun at bilen var tømt for alt av verdisaker.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først skrev om familiens opplevelse.

Rundstjålet

– Alt er borte. Alt vi hadde med oss av pass, penger, kofferter og visakort er tatt. Alle verdisaker er borte, og det samme er alt annet vi hadde tatt med oss til Spania for å ha her nede, forteller Gry.

Hun sier at hele opplevelsen har vært et stort sjokk for hele familien.


– Det har vært helt forferdelig. Det er ikke så farlig å minste solbriller og noen kontanter, og kortene har vi fått sperret. Det er verre med de personlige eiendelene vi har mistet, som telefoner og datamaskiner.

Ifølge betjeningen ved den lokale McDonalds-restauranten skjer ran som dette daglig.

– Sjefen ble med oss ut, og rev med en gang av klistremerket med logoen til leiebilselskapet. Hun sa at vi ikke måtte vise at vi kjørte leiebil og var turister, og fortalte at tyvene mest sannsynlig hadde fulgt etter oss fra flyplassen, sier Gry Thoresen.

– Politiet kan ikke hjelpe

Familien har forsøkt å anmelde forholdet til det lokale politiet, men har så langt ikke lykkes med kommunikasjonen.

– Politiet kan bare spansk og nekter å hjelpe oss. De sier vi må vente på en engelsk tolk, men det har allerede gått tre dager uten at noe har skjedd.

Hjelpen hjemmefra har derimot ikke latt vente på seg.

– Vi bor heldigvis i en liten by, og mange kjentfolk har sendt oss meldinger for å spørre oss om de skal sende over penger. I tillegg har banken hjemme overført mine penger på bankkontoen til mannen min, sier Thoresen.

Familien Thoresen befinner seg fortsatt i Malaga, og forsøker nå å gjøre det beste ut av resten av oppholdet. Det til tross for at ferien fikk en vanskelig start.

– Vi jobber med å skaffe nye pass og nødpass til hjemturen, og mye av det vi trodde forsikringen ville dekke får vi ikke igjen. Nå prøver vi bare å ha en ålreit ferie for ungenes skyld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Truet med pistol mot hodet

    Politiet fikk melding sent torsdag kveld om at en kvinne var skallet ned av en mann i en bolig i Fredrikstad. Mannen truet henne også ved å holde en pistol mot hodet hennes. Klokka fem ble mannen pågrepet utenfor en bolig på Rolvsøy. Pistolen viste seg å være gassdrevet og ikke funksjonell, melder politiet.

  • Tatt på avfallsanlegg

    To menn ble pågrepet etter at de stjal gjenstander fra Rokke avfallsanlegg i Halden. De to blir også siktet for oppbevaring og bruk av narkotika, melder politiet.