NRK Meny
Normal

Femsjøen-saken må opp igjen

Fylkesmannen opphever byggetillatelse på grunn av saksbehandligsfeil.

Femsjø

Lars Øivind Johannessen er oppgitt over hvor mye han må gå igjennom for å få bygget en hytte i Halden.

Foto: NRK

Det er Halden Arbeiderblad som melder dette.

Avisen skriver at i forbindelse med kommunens behandling av saken ble det i september 2008 sendt nabovarsel til de to naboene.

De ga da sitt samtykke til at Lars Øivind Johannessen og Tove Irene Hansen kunne bygge hytte på tomta.

Ikke tilstrekkelige opplysninger

Fylkesmannen mener imidlertid at de opplysninger som ble gitt i forbindelse med nabovarselet ikke var tilstrekkelige til at naboene kunne ivareta sine interesser.

Dermed må Halden kommune behandle saken på nytt.

LES OGSÅ:

40 meter fra vernet vassdrag

Fylkesmannen ber også om en nærmere dokumentasjon når det gjelder grunnforholdene på tomta, da dette var forhold som ble tillagt vekt ved plasseringen av tomta på hytta.

I sin avgjørelse sier fylkesmannen at siden tomta ligger bare 40 meter fra et vernet vassdrag, vil det være å foretrekke at hytta plasseres så lavt og så langt fra vassdraget som mulig.

LES OGSÅ:

– Det vi nå gjør er å avvente tilbakemelding fra Halden kommune om den videre behandlingen av saken fra deres side, sier Lars-Øivind Johannessen til Halden Arbeiderblad.

– Det er utrolig hvor mye man skal gjennom for å få bygget seg en hytte som egentlig ikke er til særlig sjenanse for noen, legger han til.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rekvirerer helikopter til skogbrann

    Det brenner i et skogområde på 2- 300 kvadratmeter i Båstad i Trøgstad. Terrenget er ulendt og lite framkommelig, så Øst 110-sentral har rekvirert helikopter for å hjelpe til i slukkingsarbeidet.

  • Trafikkuhell i Råde

    En bil kjørte av vegen på Rådesletta i natt. Bilen lå på siden da nødetatene kom frem. Føreren, en mann i 40 årene kom uskadet fra uhellet, men politiets kontroll viste at han ikke hadde førerkort så han blir anmeldt.