NRK Meny
Normal

Fem års fengsel for grov vold

En 23-åring er dømt til fem års fengsel etter å ha banket opp og mishandlet en kjenning i Moss i august i fjor. Offeret kunne mistet livet hvis han ikke hadde kommet seg til sykehus i tide, mente den medisinske eksperten i rettssaken.

Moss Tingrett
Foto: Shemsi Bunjaku / NRK

En 19 år gammel kvinne stod som medtiltalt i Moss tingrett. Hun skal ha deltatt under mishandlingen av offeret, en mann i Moss.

Kranglet om en moped

23-åringen solgte en moped til den fornærmede mannen i hovedtiltalen. Etter at offeret ikke gjorde opp for seg, skal 23-åringen ha møtt opp på døra til mannen som kjøpte mopeden for 5000 kroner.

Den hovedtiltalte ble kjørt til stedet på moped av sin da 18 år gamle venninne en lørdag tidlig i august i fjor. 23-åringen hevdet i retten at han dro til stedet for å unngå å få bank av mannen som bodde på stedet, at han følte seg truet.

Sparket inn døren og angrep

Vel fremme hos offeret sparket 23-åringen inn døren på leiligheten og angrep umiddelbart offeret med flere slag og sprak. Også den unge kvinnen angrep offeret, men etter en stund forsøkte hun å stoppe 23-åringen. Det hjalp ikke, så hun utløste et brannslukningsapparat, slik at den hovedtiltalte mannen stoppet angrepet.

Tingretten mener angrepet ikke var et nødverge-tilfelle, og mener at den unge kvinnen medvirket til selve angrepet av mannen som var offer.

Ifølge en rettsmedisinsk undersøkelse hadde offeret alvorlige skader i hodet og brystet etter angrepet. Han hadde blant annet blødninger inne i hodet, brudd i en øyehule og knekt nese. Et brukket ribbein førte til luftansamling i en lunge.

I retten fortalte den sakkyndige at skadene kunne medført livsfare hvis offeret ikke hadde kommet seg på sykehus. En annen spesialist har skrevet at offeret også har pådratt seg moderate hodeskader etter den grove volden.

Skallet ned kvinne

Den 23 år gamle hovedtiltalte ble også dømt for å ha skallet og slått ned en kvinne i en leilighet i Moss i august i fjor. Kvinnen måtte til legevakten hvor undersøkelser viste at hun hadde knust nesen.

23-åringen er også dømt for å ha spyttet en politibetjent i ansiktet i en glattcelle, etter at han ble nektet å ta seg en røyk.

Han ble også dømt for å båret kniv flere ganger og for å ha brutt seg inn i flere biler. Han dømmes også for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort ved mange anledninger, for å ha kjørt en uregistrert bil flere ganger og for å ha skadet tre biler ved et tilfelle.

Moss tingrett dømte mannen til fem års fengsel for alle forholdene. Han fikk en strafferabatt på ett år og seks måneder for å ha tilstått de fleste hendelsene, med unntak av den svært grove volden. Her erkjente han bare de faktiske forholdene.

Den nå 19 år gamle kvinnen er dømt for å ha vært med, og for å ha slått offeret flere ganger. Dette tilstod hun i retten og hun får strafferabatt for dette. Hun må sone ett år i fengsel av en dom på to år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Utsatte vannverksak

    Aremark kommunestyre valgte i går å utsette behandlingen av vannverksaken, der 130 aremarkinger fikk en halv ukes frist til å betale nesten 19 000 kroner. Det skriver Halden Arbeiderblad. Politikerne mente at saken var for dårlig utredet.

  • FFK går mot millionunderskudd

    Fredrikstad Fotballklubb kan gå mot et underskudd på 3,7 millioner kroner i 2017, skriver Fredriksstad Blad. Det er sponsor- og billettinntektene som har sviktet denne sesongen. FFK kjemper en hard kamp for å unngå nedrykk fra 1. divisjon.