NRK Meny
Normal

Får ikke barnevernhjelpen de vil ha

Kommunene i Østfold får langt færre nye stillinger i barnevernet enn de har søkt om.

Staten oppretter nå 23 nye stillinger i barnevernet her i fylket, mens kommunene har søkt om 39 stillinger.

Fylkeslege Elisabeth Markhus mener likevel at de nye stillingene vil komme godt med for kommunene.

– Det er nok noe de føler gjenstår, men dette er starten på en satsing og vi får håpe dette gir gode resultater på sikt. Det trengs litt tid til å implementere slike satsinger, så vi må sette alle kluter til, sier Markhus.

LES OGSÅ:

Bryter tidsfristene

Barnevernet i Østfold-kommunene sliter med lang saksbehandlingstid, og fem kommuner bryter tidsfristene i barnevernssaker.

23 nye stillinger øremerket barnevernet i fylket skal fordeles denne uken, og det bør kunne bety bedre tjenester allerede i år.

– Da har vi beregnet at det er penger til å tilsette folk i år, sier Markhus.

LES OGSÅ:

Oppgavene øker stadig

Men lang saksbehandlingstid er ikke bare et Østfold-problem.

– Dette er en problemstilling i hele barnevernet i landet. Oppgavetilfanget øker mer enn stillingene har økt, og det er bakgrunnen for at regjeringen har bestemt seg for å satse med øremerkede midler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To anmeldt for promillekjøring

    En kvinne ble anmeldt for promillekjøring i Vestbygda i Onsøy i Fredrikstad lørdag kveld. Blåseprøven viste 1,2 i promille, og kvinnens førerkort ble dermed beslaglagt. Ved 3-tiden natt til søndag ble en mann i 40-årene tatt for promillekjøring på Kråkerøyveien i Fredrikstad. Det ble tatt blodprøve, og mannens førerkort ble tatt i beslag, opplyser politiet på Twitter.

  • Berusede menn fikk marsjordre

    Mange berusede menn oppførte seg så dårlig i Østfoldbyene natt til søndag at de ble bortvist fra sentrum av politiet. I Fredrikstad fikk sju menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum, mens én ble bortvist fra et utested. I Halden ble to menn bortvist fra sentrum. Det samme gjaldt en mann i Moss. Også i Rakkestad fikk to berusede menn beskjed om å fjerne seg fra sentrum etter en krangel på et utested.