NRK Meny
Normal

Bekymringsmeldingene hoper seg opp

– Man kan ikke se bort ifra at det bor barn i Eidsberg kommune som lever under alvorlig omsorgssvikt.

Monica Berge Tukh

Monica Berge Tukh, barnevernsleder i Eidsberg.

Foto: Anne Ognedal / NRK

Når man leser meldingene får man vondt i magen. Man kan ikke se bort ifra at det bor barn i Eidsberg kommune som lever under alvorlig omsorgssvikt.

Barn med foreldre som ruser seg og blir utsatt for vold er ikke garantert å få hjelp når de bor i Eidsberg. Barnevernet i kommunen har nå 44 saker som venter på å bli undersøkt.

Det kom fram da barnevernsleder Monica Berge Tukh orienterte politikerne om tilstanden i barnevernssektoren tirsdag kveld.

44 meldinger ligger på vent

44 meldinger blir sett på som så alvorlige at de skal undersøkes, men de ligger på vent.

– I de sakene er det en mulighet for at flere barn må flytte hjemmefra, sier Tukh til NRK.

I tillegg er barnevernet i gang med å undersøke 39 saker. I de fleste tilfellene klarer de ikke å holde tidsfristene som er satt i loven.

– Vi har fristbrudd på disse sakene fordi det er et stort press på tjenesten. Vi har ti ansatte, og alle har en stor saksmengde som gjør at de ikke klarer å påta seg nye undersøkelser. Da blir de dessverre liggende på vent, innrømmer Tukh.

– Håper politikerne forstår alvoret

Konsekvensen er at unger og foreldre må vente lenge på hjelp, og det er ingen bedring i sikte.

– I snitt mottar vi fire nye bekymringsmeldinger for barn hver uke. Fra august til nå har vi i snitt mottatt nærmere ti meldinger, forteller barnevernslederen.

Barnevernet samarbeider med andre etater for å få unna saker, men de trenger også flere folk, mener Tukh.

– Vi håper at politikerne forstår alvoret og ser nødvendigheten av at vi får tilført noen ekstra stillinger, slik at vi får tatt unna undersøkelsene og gitt barna og familiene god hjelp.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • – Kidnappet jente tilbake på Kypros

    Den fire år gamle jenta som i april ble bortført av faren sin på Kypros er gjenforent med moren, melder VG. Faren hevder at det var moren som kidnappet barnet fra ham i Norge i 2015, men Oslo tingrett har slått at far pliktet å levere datteren tilbake.

  • Mistet lappen etter sladding

    En 18 år gammel bilist er fratatt førerkortet etter at han sladdet på våt asfalt på Lisleby i Fredrikstad. Sladdingen førte til at mannen kjørte ut av veien. Han er også anmeldt for uaktsom kjøring, skriver politiet på Twitter.