Normal

Fant stjålet campingvogn

Familien Bergs planer om en to ukers campingferie fikk en bråstopp da vogna ble stjålet. Nå er vogna funnet, men alt inventaret er revet ut. Likevel prøver de å gjennomføre planene.

Remi André og Miriam Berg

Remi André og Miriam er skuffet og lei seg over at campingvogna ble stjålet.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Familien delte historien på Facebook, og fikk enorm respons. De fikk blant annet et tips om en vogn i Skiptvet, men da de reiste dit fikk de tilfeldigvis øye på campingvogna si inne på et nedlagt verksted.

– Det var en stor lettelse, men alt inne i vogna er revet ut og stjålet. Det er ingenting igjen. Det er et skår i gleden, sier Remi André.

Frastjålet campingvogn

Familien har hatt campingvogna i tre år og trives på campingferie.

Foto: Privat

Likevel håper familien nå å få reist den lenge planlagte ferien.

– Vi må få på plass alt inni som stoler og bord. Vi håper å få gjennomført ferien for barnas skyld. Forhåpentligvis får vi dratt på tirsdag eller onsdag.

Planla Sørlandstur

De var pakket og klare for to ukers sommerferie i campingvogn på Sørlandet. Mandag morgen skulle familien reise av gårde, men måtte bli hjemme i Fredrikstad i stedet.

Søndag kveld kjørte nemlig familiefaren Remi André Berg til Statens vegvesen for å veie vogna. På vei tilbake punkterte to av dekkene.

– Jeg var nødt til å kjøre campingvogna inn på en busslomme fordi dekkene var flate. Jeg ringte Falch som skulle hente vogna, og låste den med kulelås og sikret den så godt jeg kunne, forteller han til NRK.

Tårer

Remi André Berg

Remi André Berg håper at vogna dukker opp så de kan reise på ferie.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

Falch fikk ikke med seg vogna fordi den var for lang. Men Remi André skaffet hjelp og nye dekk som skulle settes på mandag morgen.

– Jeg sto opp tidlig, men da var den borte. Det var et sjokk. Det stakk i meg, for vi hadde pakket vogna klar.

Dermed ble det også bråbrems på ferien.

– Barna spør om når vi skal reise og de gråter. Vi gråter også og er fortvilt. Vi står igjen med ingenting, sier Remi André.

Begge hjulene på høyre side av vogna er punktert. For å kjøre av gårde må tyvene derfor enten ha skiftet dekk eller fått løftet den opp på et lasteplan.

– Jeg er sjokkert over folk. Når de kommer inn i vogna ser de at den inneholder barneting, og så har de samvittighet til å ta den likevel.

Overveldet av publikumsresponsen

Tyveriet er anmeldt til politiet. Familiefaren har også lagt ut en status på Facebook der han ba om hjelp til å finne vogna. Den er nå delt flere tusen ganger.

Stjålet campingvogn

Her står vogna vanligvis parkert.

Foto: Hilde Erlingsen / NRK

– Veldig mange har engasjert seg. Vi er helt overveldet. Vi fikk også melding fra en dame i Kristiansand som sa at vi kan låne en leilighet gratis i en uke. Jeg får gåsehud av det.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trafikkulykke i Moss

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke på riksvei 19. Veien er stengt fra Mosseporten i retning sentrum. Det er trafikale problemer på stedet.

  • 71-åring tatt for stjeling

    En 71 år gammel kvinne ble pågrepet av politiet i Moss i formiddag etter å ha stjålet varer på kjøpesenteret Amfi Moss. Kvinnen hadde på seg en spesialjakke med sydde lommer i fôret. Kvinnen er tatt for tilsvarende forhold tidligere.