NRK Meny
Normal

Lagmannsretten halverte varetektstiden for drapssiktet

Sarpsborg tingrett ga samtykke til å varetektsfengsle drapssiktet 80-åring i åtte uker. Lagmannsretten mener saken bør prøves på nytt etter fire uker.

Drap på Grålum i Sarpsborg

Politiet rykket ut til boligen på Grålum og pågrep mannen uten dramatikk 18. mars.

Foto: Sebastian Nordli / NRK

Den 80 år gamle mannen ble varetektsfengslet i åtte uker fra 16. april. Han er siktet for forsettlig drap etter å ha skutt og drept sin egen kone i deres bolig i Sarpsborg i mars.

Mannens forsvarer Harald Otterstad anket kjennelsen til lagmannsretten.

– Min klient blir stadig svekket av å sitte fengslet, og vi mener at man bør vurdere om han heller skal legges inn på sykehus, sier Otterstad til NRK.

Gjort om til fire uker

Lagmannsretten forkastet anken fra forsvareren, men de gjør likevel en endring i tingrettens kjennelse, slik at det blir ny rettslig prøving etter fire ukers varetekt.

«Lagmannsretten mener i betraktning av siktedes høye alder med generell økt mulighet for helsemessige komplikasjoner at man bør følge lovens hovedregel om rettslig prøving av fengslingsvilkårene etter fire uker», står det i kjennelsen fra lagmannsretten.

– Dette betyr at det vil bli gjort en ny vurdering av fengslingen 14. mai, sier Otterstad.

Det var 18. mars at politiet rykket ut til en bolig på Greåker i Sarpsborg. Den 80 år gamle mannen ringte selv til politiet og meldte fra at han hadde skutt sin egen kone.

Den siktede mannen erkjenner ikke straffskyld.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Oppfordrer til Donald-klikk

    Flere Østfold-politikere oppfordrer folk om å stemme på Fredrikstad som en by som får en egen Donald-historie. Kampen står mellom Fjærdrikstad, Hahahamar, Trandheim og Stavander. Fredrikstad ligger 700 stemmer bak Hamar søndag kveld, 3,5 time før avstemningen stenger.

    Laster Twitter-innhold
  • Spellemann til Cashmere Cat

    Cashmere Cat fra Halden får spellemannspris for beste popsolist for albumet «9» under utdelingen i konserthuset i kveld. Det melder nettsiden til Spellemansprisen.