NRK Meny
Normal

En mann er omkommet, en alvorlig skadd

En mann omkom etter at han falt i vannet ved Isebakke i Halden søndag. En annen mann som også falt i vannet, er fraktet til sykehus i luftambulanse. Han er ifølge politiet mandag morgen alvorlig skadet.

Dødsulykke

En mann omkom etter at han falt i vannet ved Isebakke i Halden søndag kveld. En annen mann ble fraktet til sykehus etter at han ble funnet i vannet.

Foto: Presse Øst

Omkring klokka 21 søndag fikk politiet melding om at det var sett to menn i vannet ved Isebakke i Halden.

– Tre menn sto og fisket da to av dem skled ut i vannet, sier operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt.

Den tredje mannen fikk varslet en forbipasserende som igjen varslet politiet.

Dårlig sikt

Store letemannskaper var raskt på plass på Isebakke. Redningsdykkere søkte i vannet og et Sea King redningshelikopter fra luften.

– Etter at redningsdykkere fra Fredrikstad kom, ble de to funnet forholdsvis raskt. De ble funnet rett under brygga. Det var svært dårlig sikt i vannet så dykkerne måtte føle seg fram for å finne dem, sier Marstad.

– Begge lå lenge i vannet, trolig nærmere tre kvarter, avslutter Marstad.

Begge fra Polen

Ifølge politiet var de to mennene fra Polen og de var på besøk hos bekjente i Halden.

Den ene ble erklært død på stedet, mens den andre er fraktet til sykehus. Tilstanden hans ble i går regnet som kritisk, mandag morgen opplyser politiet at tilstanden hans er alvorlig.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Østfoldbanen minst populær i Norge

    Pendlertogene fra Oslo til Ski, Moss og Mysen er de minst populære toglinjene i landet, viser en ny kundeundersøkelse NSB har gjort. Aftenposten skriver at de tre linjene på Østfoldbanen fikk desidert lavest poengsum.

  • Glatte veier i Østfold

    Flere bilister og politiet melder om svært glatte veier flere steder i Østfold. En innringer til NRK forteller at selv om det er flere plussgrader ute, er det enkelte partier som er svært glatte fordi veibanen er kald. Vær ekstra oppmerksom!