NRK Meny
Normal

En av fem fikk redusert straff etter storsmugling

Borgarting lagmannsrett har redusert straffen for en av de fem som anket dommene for omfattende smugling av øl. Saken omfattet smugling av nær 80 tonn alkohol.

Vogntog Alkoholbeslag

Vogntoget som ble stanset på Svinesund i mai i fjor.

Foto: Tollvesenet

I alt åtte polske menn ble tiltalt for å ha drevet organisert smugling av alkohol- og tobakksvarer inn i Norge ved flere tilfeller i løpet av første halvår i 2014. Til sammen dreier det seg om 70 tonn øl, 7,5 tonn sprit, og 340.000 sigaretter.

De åtte møtte for tingretten i Halden i juni. Tingretten fant samtlige åtte skyldige. Tingretten avsa dommer på fengsel i to til fem år.

Fem anket

Fem av de dømte anket dommene fra Halden tingrett. Fire av de fem har anket fordi de mener bevisene ikke er gode nok til fellende dommer. Femtemann mente straffeutmålingen fra tingretten var for streng. De tre siste vedtok dommene fra tingretten.

Borgarting lagmannsrett var enig med Halden tingrett om at bevisene holdt til fellende dom.

Redusert straff

En 39 år gammel mann, som ble dømt til fengsel i fem år i Halden tingrett, har fått redusert straffen til fengsel i tre og et halvt år. Lagmannsretten kom fram til at bevisene for av 39-åringen skulle ha hatt en fremtredende rolle i saken ikke var gode nok.

Lagmannsretten stadfestet også inndragningen av et vogntog som hadde blitt benyttet til smuglingen.

Vogntog halvfullt øl

HALVE VOGNA FULL: Beslaget den 10. mai besto av over 19.6 tonn øl og drøyt 2.2 tonn sprit.

Foto: Tollvesenet

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • To personer skadd etter brann

    Politiet opplyser at to personer har blitt skadd i boligbrannen i Sarpsborg sentrum. En person har fått brannskader, mens en annen har fått røykskader. Brannen er nå slukket.