NRK Meny
Normal

Gratis EM-fest på Sarpsborg stadion

Har du VM-abstinenser er det ingen grunn til å fortvile. I kveld sparkes EM for jenter 19 i gang på Sarpsborg stadion.

Norges tropp i J-19 EM

Norges J-19 tropp i EM skal spille sin første kamp mot Nederland på Sarpsborg stadion i kveld.

Foto: Vegeir Kjærstad/Støtt norsk kvinnefotball

– For meg personlig er det mer stas det som skal skje i Sarpsborg i kveld enn det som har skjedd i VM, sier Øyvind Strøm, leder i Østfold Fotballkrets.

Det er første gang på 12 år at Norges Fotballforbund er vertskap for et internasjonalt sluttspill. Med på arrangørlaget er Sarpsborg 08 og Østfold Fotballkrets.

Stor tillitserklæring

Strøm mener det er en stor tillitserklæring fra NFF at Østfold Fotballkrets er medarrangør. Han tror de fikk oppdraget fordi de tidligere har arrangert mange aldersbestemte landskamper.

– Det er nok et resultat av at vi har arrangert mange aldersbestemte landskamper de siste årene og har gjort det veldig bra, sier Strøm.

Øyvind Strøm, Østfold fotballkrets

Øyvind Strøm i Østfold Fotballkrets er stolt over å få være medarrangør av EM-sluttspillet.

Foto: Østfold Fotbalkrets

Åtte nasjoner er kvalifisert til sluttspillet som skal arrangeres på fem forskjellige steder på Østlandet. To av Norges kamper i det innledende gruppespillet spilles på Sarpsborg stadion, den første i kveld mot Nederland og den andre mot Skottland 21. juli. Finalen spilles på Ullevaal stadion 27. juli.

Tror på gruppefinale i kveld

Øyvind Strøm tror Norges gruppefinale finner sted allerede i kveld på Sarpsborg stadion.

– Nederland er en stor fotballnasjon med et veldig spennende jenter 19-lag som møter et minst like spennende norsk jenter 19-lag. Vi antar at Norge og Nederland er de to sterkeste lagene i gruppa, så det blir en fantastisk forestilling.

Gratis inngang

Det er duket for fotballfest med noen av Europas fremste fotballtalenter på kvinnesida, ifølge Strøm.

– Vi håper at vi klarer å fylle tribunene på Sarpsborg stadion og har valgt å ha gratis inngang. Det er bare å henvende seg i billettluka for å få en billett. Vi håper at alle som er glad i fotball er på plass i kveld kl. 19 på Sarpsborg stadion, oppfordrer Strøm.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Lastebil har kjørt av veien

    Nødetatene har rykket ut til Trømborgveien i Eidsberg etter at en lastebil har veltet. Det var to personer i lastebilen, men de skal ikke være fastklemt. Nødetatene er på vei til stedet.

  • Brøytebil veltet – vei stengt

    Veien mellom Missingmyr og Enebekk er stengt i forbindelse med at en brøytebil har veltet. Redningsbiler er i ferd med å få berget brøytebilen.